Meny

Eirik Myhr Nossum ny landslagstrener i langrenn

Tidligere Petter Northug-trener Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstrener. Her er de to avbildet sammen i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Petter Northugs tidligere trener, Eirik Myhr Nossum (30), blir ny landslagstrener i langrenn. Ekspertkommentator Fredrik Aukland ser positivt på ansettelsen.

– Først og fremst tenker jeg at det er veldig positivt at landslaget tenker fellesutnytting av trenere, enten det er snakk om sprint eller distanse. I tillegg tror jeg det er en fordel at Skiforbundet får inn noen som har fersk erfaring fra klubb- og privatlag. Det er spennende at de tenker den veien, sier NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland til NTB.

Fredag ble det klart at Eirik Myhr Nossum blir ny landslagstrener i langrenn. Han skal jobbe med begge herrelagene og skal samarbeide tett med begge herretrenerne. Tor-Arne Hetland ble ansatt som ny hovedtrener for herrene i mars, mens Arild Monsen er sprinttrener.

Les også: Northug åpner for å trene med landslaget

– Kjempemulighet

Ifølge Skiforbundet kommer Nossum til å jobbe tettest på utøvere fra Østlandet.

– Dette er en kjempemulighet for meg, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Jeg ønsker å bidra til at Norge fortsatt skal være verdens beste langrennsnasjon framover, sier 30-åringen i en pressemelding.

Nossum er utdannet ved Norges idrettshøgskole og har blant annet en master i idrettsfysiologi. Han har gått gradene i langrennssporten de siste ti årene og blant annet vært sentral i Lyn Ski de siste to årene.

30-åringen har aldri før vært landslagstrener, men har vært smører, servicemann, trener, hovedtrener, sportslig leder og daglig leder for utøvere, team og klubb. Han har samarbeidet tett med Petter Northug, som er en barndomsvenn, i lang tid. Den nye landslagstreneren var først Northugs personlige assistent, før han ble skistjernens hovedtrener i 2013. Etter 2014-sesongen ble samarbeidet brutt.

Les også: Ny avtale for Northug

– Vært gjennom mye

Aukland tror ikke relasjonen til Petter Northug vil ha noe spesielt å si verken den ene eller andre veien.

– Han har vært gjennom mye med Petter, og det har vært både positivt og negativt. Det er viktigere å se på den erfaringen har fått gjennom arbeidet i Lyn – den tror jeg betyr mer enn relasjonen med Petter, sier Aukland.

Landslagssjef Vidar Løfshus er glad for å ha Nossum på plass i det som er en nyopprettet trenerstilling.

– Vi kjenner Eirik fra tidligere. Han har vært med oss på flere verdenscuprenn og gjort et godt inntrykk. Både utdannelsen og kompetansen hans er solid. Vi tror at han kan bli en fin tilvekst i trenerteamet, sier han.

Les også: Kristiansen slutter som landslagstrener

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus