Første finalestikk til Oilers

Henrik Holm var den store spilleren da Storhamar slo Lørenskog i første kamp i NM-finalen i ishockey. Her er han i ferd med å redde et skudd fra James Sixsmith. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter 52 målløse minutter var det backen Nick Bruneteau som fant veien til mål og ga Stavanger 1-0-seier over Lørenskog i den første NM-finalekampen i ishockey.

Keeperne hadde til da spilt hovedrollene, og særlig Henrik Holm i hjemmemålet. Lørenskog var best i de to første periodene og vant skuddstatistikken klart i begge to, men Holm lot seg ikke overliste.

– Vi levde farlig i to perioder, men Holm reddet oss. Det var også godt undertallsspill. Vi ofret oss og fikk betalt for det, sa Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 etter at laget nektet Lørenskog scoring i fire overtallsspill i de to første periodene.

Trafikk

Også Jeff Jakaitis i Lørenskog-målet holdt nullen inntil Stavanger vant en dropp i angrepssonen vel 12 minutter ut i siste periode. Josh Soares fikk pucken til Bruneteau, og hans slagskudd gjennom en skog av bein og skøyter snek seg under Jakaitis og inn i mål.

– Jeg prøvde bare å få den på mål. Heldigvis var det god trafikk foran buret, og den gikk inn, sa matchvinneren til TV 2.

Dermed kunne hjemmepublikum juble. Holm fortsatte å stenge buret kampen ut og holdt nullen med 34 redninger til sammen.

– Det var kjempedeilig, sa målvakten som satt på benken det meste av semifinalene mot Storhamar. Tirsdag var han et klart valg som kampens spiller.

Styrke

Stavanger tapte de to første hjemmekampene i semifinalen, men viste styrke også på bortebane og tok til sist finaleplassen etter en jevn duell.

Nå har laget sikret seg overtaket umiddelbart og er på sporet av sin femte strake NM-tittel.

Lørenskog gikk respektløst til verk i Stavangers egen storstue og presset på gjennom de to første periodene. Serietoeren vant skuddstatistikken henholdsvis 13-8 og 12-6, men uten at det ga tellende resultat.

I tredje periode overtok hjemmelaget initiativet, men slet lenge med å få uttelling. Et stolpetreff fra Dan Kissel, hvor dommerne måtte se på videobilder før de var sikre på at pucken ikke hadde vært inne, var det nærmeste laget kom før Bruneteaus avgjørende treff.