Meny

«Smack» – og så gikk lyset for Jansrud

St. Moritz, Sveits 20160316. Kjetil Jansrud (til høyre) i målområdet etter å ha havnet utenfor pallen med sin fjerde plass i utfor under verdenscupavslutningen i alpint i sveitsiske St. Moritz onsdag. Til venstre Aleksander Aamodt Kilde og trener Lars Mæland (i midten). Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud kjørte inn til den sure fjerdeplassen i utforfinalen i St. Moritz onsdag. Etter en god start ble han tatt av lysforholdene.

– Da jeg sto på start ble det bare bedre og bedre forhold. I det jeg skulle starte, sa det «smack», og så gikk lyset. Likevel var det veldig bra forhold ut det første stykket, men deretter ble det helt mørkt, sa Jansrud til NTB.

Han ble slått av Beat Feuz som sikret sveitserne landets første utforseier for sesongen, USAs Steven Nyman og canadieren Erik Guay. Fra Feuz til Jansrud skilte det 88 hundredeler.

Aleksander Aamodt Kilde endte siste av alle etter å ha gjort en kjempefeil mot slutten av mellompartiet. Han stoppet helt opp og fikk løpet totalt ødelagt.

Forholdene ble ganske avgjørende, for det vekslet i ett sett. Det forandret seg fra løper til løper med sol, snø og flatt lys.

– Det er kjedelig for at meg at det var slik, men det er jo også en del av gamet. Det skjer fra tid til annen, og i dag var det Carlo Janka, Peter Fill og jeg som fikk smake forholdene. Det gjorde at det ble ekstra vanskelig i mellompartiet, over kanten og inn i de super G-svingene som møtte oss et stykke ned i traseen. Da må du vite om og se sporet skikkelig. Det gjorde ikke jeg. Derfor ble jeg liggende litt på halvdistanse og måtte føle meg fram litt, forklarte Jansrud.

Les også: Svindal smeltet gullmedaljen og oppretter fond

Gullmulighet

Kjetil Jansrud mente at han fikk en gullmulighet til å ta seieren i onsdagens utforrenn, men han klarte ikke å utnytte sjansen, uten at han kunne gjøre så mye med det selv.

– Forholdene vekslet fra løper til løper. Like før vi i toppgruppen skulle starte var det veldig bra, så denne gangen hadde jeg håpet at det virkelig skulle bli bra for oss, men den gang ei ..., sa Vinstra-løperen som endte på femteplass på Kvitfjell i utforrennet sist lørdag.

– Det er litt synd i og med at både Fill og Dominik Paris gir meg en gullmulighet i denne rennet. Det var nok også en grunn til at Fill ga meg denne sjansen, for også han hadde dårlige forhold. Dette henger en del sammen. Derfor får jeg si meg ganske fornøyd med løpet, mente Jansrud.

Les også: Kvitfjell-kongen Jansrud slo tilbake med superseier

Litt fornøyd

Selv om han misset en plass på pallen i utforavslutningen i år, så han ikke like mørkt på det som lysforholdene var i bakken.

– Det var oss fire siste i den seedede gruppen som fikk dårligst forhold, og det er litt kjedelig. Dette sier jeg i et forsøk på å forklare hvorfor jeg kan være litt fornøyd med en fjerdeplass, selv om det også er en liten bitterhet til stede ved at jeg fikk en kjempemulighet, sa Jansrud til NTB.

Han slo fast at det hadde vært et vanskelig renn å kjøre, noe ikke minst Aleksander Aamodt Kilde beviste. Han ble tatt av løssnøen.

– Det var vanskelig å kjøre dette rennet. Men likevel er jeg alt i alt ganske fornøyd med denne gjennomkjøringen, fordi her var det de som kjørte med gode lys- og solforhold som gjorde det best. Lyset hadde veldig mye å si i dag, forklarte Jansrud.

– Jeg må si at det fungerte forholdsvis bra, i enkelte partier veldig bra, og det får jeg ta med meg til super G-rennet torsdag, la han til.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus