Weng slo Johaug på oppløpet

Heidi Weng spurtslo Therese Joahug og beholdt ledertrøya i Ski Tour Canada.
Heidi Weng spurtslo Therese Joahug og beholdt ledertrøya i Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Heidi Weng spurtslo Therese Johaug og vant den fjerde etappen av Ski Tour Canada.

Johaug tok raskt igjen det lille forspranget Weng hadde på jaktstarten som gikk over 10 kilometer i fri teknikk, men Weng nektet å gi en luke da Johaug prøvde å gå ifra i front. Det hele endte i en tett duell på oppløpet hvor Weng viste seg sterkest.

Les også: Northug klarte ikke å hente inn Ustjugov

– Jeg hadde ikke trodd Therese skulle ta meg igjen med en gang. Og på oppløpet følte jeg ikke at jeg hadde kontroll for jeg var så stiv og sliten, men det gikk akkurat og da skjønte jeg ingenting, sa Weng til pressekorpset etter målgang.

Nå leder Weng i sammendraget. Det hadde hun ikke forventet.

– Det er ganske sykt at jeg leder, det hadde jeg aldri trodd, sa hun og la til at Therese har godt av å få kamp om seirene.

– Nå har hun vunnet så mye at hun har godt av å bli nummer to og nummer tre, sa Weng med et smil.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom på tredjeplass, 1.05,2 bak Weng. Maiken Caspersen Falla sikret firedobbelt norsk, mens Ingvild Flugstad Østberg kom på sjetteplass. Amerikanske Jessica Diggins snek seg mellom Falla og Østberg og knep femteplassen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus