Norsk bronse på mix-stafetten

F.v.: Marte Olsbu , Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø kom på 3. plass i mixed-stafetten i VM i skiskyting i Holmenkollen torsdag.
F.v.: Marte Olsbu , Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø kom på 3. plass i mixed-stafetten i VM i skiskyting i Holmenkollen torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det ble bronse på den første VM-øvelsen i Holmenkollen for de norske skiskytterne.

Marte Olsbu gikk en gnistrende åpningsetappe og sendte Norge ut som nummer to bak USA. Tiril Eckhoff trengte fire ekstraskudd, men sendte lillebror Bø ut i ledelsen. Han holdt Norge i gullkampen, men seierssjansen forsvant da Tarjei Bø måtte ha tre ekstraskudd på liggende skyting.

– Liggende skal være plankekjøring, men jeg var kanskje ikke skjerpet nok. Stående har jeg tenkt på å månedsvis, og var innstilt på at det var der det skulle bli avgjort, men da hadde toget gått, sukket Tarjei Bø.

– Du blir så sint at du vil sprekke. Jeg gikk alt jeg hadde og prøvde å ta igjen det tapte, men de (Martin Fourcade og Simon Schempp) utnyttet at jeg var hektet av, fortsatte Bø.

Satte frekt nedslag

Han vartet opp med fem treff på siste skyting, men var aldri nær å ta igjen Frankrike og Tyskland.

Frankrike, som opplevde fall på den andre etappen, var så suverene at verdenscupleder Martin Fourcade vartet opp med et skikkelig stikk til konkurrentene da han stakk ifra: Nemlig med et telemarknedslag hopperne vil blitt stolt av over en bakketopp.

– Jeg så ikke nedslaget da jeg gikk, men fikk høre om det. Det skulle tatt seg ut om han hadde trynet og jeg hadde tatt ham igjen, sa Tarjei Bø til NTB om Fourcades syrlige stikk til konkurrentene.

Verbal revolvermoro

Selv om han irriterte seg over tre bomskudd på liggende serien, var Bø i godt humør på pressekonferansen da han fikk spørsmål om Fourcades intensjoner i VM.

– Han er uslåelig, så uslåelig at jeg ikke kommer til å konkurrere mer i dette mesterskapet, svarte Bø.

Fourcade lot ikke sjansen gå fra seg til en replikk:

– En meget god idé, sa den seiersvante franskmannen.

Og selv om Norge skjøt seg ut av gullkampen med ti ekstraskudd, var de norske utøverne glad for å innlede VM på hjemmebane med medalje. Det tar litt av presset på hjemmeutøverne.

– Vi er glad for medalje i et VM på hjemmebane, men vi er utøvere som ønsker å vinne. Derfor er vi bare 90 prosent fornøyd. De ti siste prosentene kommer senere i mesterskapet, lovet Thingnes Bø.

Verdensmester i tredjeplasser

Lørdag er det sprint i Holmenkollen.

– Jeg er veldig fornøyd med å gjøre det jeg gjorde i dag. Det var kjempegøy å gå på hjemmebane. Det var godt å bli kvitt startnervene, sa Eckhoff.

– Det var moro å vise at vi jentene kan veksle først, fortsatte Fossum-jenta.

Den som imponerte aller best av de norske var Marte Olsbu. Froland-skiskytteren gikk en gnistrende åpningsetappe.

– Noe av det sykeste jeg har gjort. Jeg har trent og skutt bra i forkant, alt har fungert. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa hun.

Tarjei Bø på sin side begynner å bli lei tredjeplasser. Torsdagens bronse var hans sjuende i et VM.

– Jeg er lei den statistikken, skulle heller blitt nummer fire, humret Bø.

Han sikter et par knepp opp lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus