Ny sprintseier til Falla

Maiken Caspersen Falla.
Maiken Caspersen Falla. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla vant sprinten i fri teknikk på 1. etappe i Ski Tour Canada tirsdag. Svenske Stina Nilsson ble nummer to, mens amerikanske Jessica Diggins knep tredjeplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

25-åringen tok sin sjuende sprintseier for sesongen med triumfen under 1. etappe på skitouren.

De neste dagene er det meldt om sprengkulde i området der de tre neste etappene skal gjennomføres, i Montreal onsdag og i Quebec City fredag og lørdag.

Fredag er det meldt om minus 24 grader fram til midten av dagen i Quebec City.

– Jeg håper egentlig at det blir varmere. Det er ikke optimalt for meg at det er så kaldt, men på den annen side så fungerte det bra i dag. Og jeg har gode rutiner når det gjelder trening og oppvarming når det er så kaldt, så det får bare briste eller bære. Nå er det mot slutten av sesongen, og om jeg pådrar meg en luftveisinfeksjon på touren eller etter sprintene, så får det bare være sånn. Jeg har god tid til å bli frisk i april, sa Falla i det drøye minuttet vi fikk snakke med henne etter seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var mange som ville ha en bit av henne før pressekonferansen.

Les også: Nordmennene slått i finalen, Justjugov vant

Problemer

Falla er en av flere som sliter med luftveiene når det blir kaldt.

– Du har litt problemer med astma?

– Ja, jeg har litt problemer med det, det er ikke til å legge skjul på. Men akkurat når jeg går skirenn, så pleier det å gå bra. Det er verre at jeg hoster så mye at jeg sliter med søvn og slike ting.

Konkurrenten Ingvild Flugstad Østberg, som ble nummer seks tirsdag, tar det som det kommer.

– Det er litt kaldt med minus 24 grader når vi har gått i plussgrader i hele år. Vi bruker litt mer energi på det også. Det blir viktig å prøve og holde seg varm. Kulda gjør at det tærer litt mer på luftveier og sånt, men det er likt for alle. Vi får bare ta det været som kommer, og det blir som det blir.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjort

Falla har mer eller mindre avgjort kampen om sprintcupen etter den siste seieren i Gatineau. Den ga nye 50 poeng. Falla har vunnet sju sprintrenn denne sesongen. I det åttende sprintrennet hun har stilt opp i, endte det med 2.-plass. I motsetning til sine hardeste konkurrenter, Ingvild Flugstad Østberg og Stina Nilsson, har hun også stått over to renn. Østberg og Nilsson har gått rubbel og bit.

I sprintcupen sammenlagt har Falla 630 poeng foran de neste sprintene i Ski Tour Canada. Der kan det plukkes maksimalt 100 poeng, og ned til Østberg på 2.-plass er det 67 poeng. Nilsson er 78 poeng bak.

Mye skal gå galt om ikke dette skal gå veien for henne.

– Jeg vet ikke hvordan der ser ut, men ingenting er avgjort. Plutselig havner du på rumpa i en prolog. Jeg har gjort det før, så jeg tar ingenting for gitt før jeg går i mål i Canmore.