Therese Johaug røk ut i kvarten

Therese Johaug er ute av den innledende sprinten i Ski Tour Canada,
Therese Johaug er ute av den innledende sprinten i Ski Tour Canada, Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Verdenscupleder og favoritt til sammenlagtseieren i Ski Tour Canada, Therese Johaug, forsvant allerede ut i kvartfinalen på sprinten i fri teknikk tirsdag.

– Selv om jeg ikke gikk videre, føler jeg meg i bra form. Det tar jeg med meg videre, sa Johaug til NTB.

– Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg hadde kommet meg videre, men jeg var ikke i en god nok posisjon. Slik er det. Jeg var ikke bedre, så da må jeg ta til takke med plassen jeg fikk. Nå gleder jeg meg til rennet i morgen, sa hun.

Hun ble nummer fem i det første kvartfinaleheatet og heller ikke tiden var god nok til å ta seg videre som «lucky loser». Amerikanske Jessica Diggins vant heatet foran Ingvild Flugstad Østberg.

Johaug kom dårlig ut samtidig som at Diggins og Østberg hadde satt veldig stor fart i teten. Hun ble litt stresset og var sjanseløs i den relativt flate løypa.

– Jeg klarte jeg ikke følge ryggen til løperen foran og da var det kjørt, sa Johaug til NRK.

Hun har på ingen måte gikk opp håpet om å ta seg av sammenlagtseieren til tross for at hun mistet muligheten til å få med seg noen bonussekunder med å klare en semifinaleplass.

– Vi har så vidt startet. Det er sju skirenn igjen så det er overhodet ikke kjørt, sa Johaug.

Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk også ut i kvartfinalen.

Det samme gjorde herrenes verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby.

Han går dermed glipp av mange viktige bonussekunder. Johnsrud Sundby endte på femteplass i sitt heat etter å ha ledet det meste av løpet. Han ble derimot for langsom i spurten på det korte oppløpet.

Eirik Brandsdal og Niklas Dyrhaug røk også ut av kvartfinalene. Didrik Tønseth og Hans Christer Holund forsvant allerede i prologen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus