Krogh frykter Canada-sprekk

Finn Hågen Krogh er litt usikkert på formen før Tour of Canada, men han går «all in» og ser hvor lenge det holder. Helgens prøve-VM i Canada var en opptur.
Finn Hågen Krogh er litt usikkert på formen før Tour of Canada, men han går «all in» og ser hvor lenge det holder. Helgens prøve-VM i Canada var en opptur. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Det får bære eller briste for Finn-Hågen Krogh under Ski Tour Canada.

Annenmann i verdenscupen sammenlagt føler seg ikke helt trygg, selv om det endte med stor suksess i Lahti i helgen.

– Formen er kanskje litt opp og ned for tiden, og det er fordi jeg ikke har fått lagt inn en ordentlig treningsperiode etter Tour de Ski. Jeg var litt sliten rett etter Touren, og etter NM er det gått i ett. Jeg har ikke fått tid til å trene så mye. Jeg frykter litt at jeg kan sprekke i løpet av touren, men jeg kan helt klart ha gode enkeltdager.

– Du går med andre «all in» og ser hvor lenge det rekker?

– Ja. Rett og slett. Jeg må være offensiv fra start, og det er en del sprinter der jeg kan ta litt tid. Jeg gleder meg til å gå, sa Krogh etter 2.-plassen i søndagens skiathlon i Lahti.

Krogh ble kun slått av bortimot umulige Martin Johnsrud Sundby, og i tillegg var han annenmann bak Emil Iversen i lørdagens sprint.

Les også: Northug kvesser klørne mot Canada

Overrasket

Finnmarkingen har hatt et glitrende prøve-VM. Det er nesten så han er litt imponert selv også, for Krogh er ikke den som bruker de største ordene om seg selv. I hvert fall ikke uoppfordret.

– Dette var sterkt. Jeg var mest overrasket og fornøyd i dag (søndag) egentlig. Jeg følte meg litt tom etter sprinten og tung på oppvarmingen, men da jeg kom i gang var det greit. Jeg var bra både i klassisk og i skøyting. Jeg prøvde å gå smart med god glid og litt dårlig feste. Jeg lå litt bak der med en god justeringsluke. I skøytedelen prøvde jeg å følge med på om Martin stakk eller om det ble en luke mellom han og Maurice Manificat. Jeg hadde en veldig bra dag fysisk sett.

– Selv med Sundby i tet, var du inne på tanken om seier?

– Ja. Klart det, siden det falt av én etter en, og jeg selv ikke var helt på felgen. Men tre mil er langt, og når du passerer 25 kilometer stivner du raskt med en liten fartsøkning. Da Martin klinket til mot slutten ble jeg bare helt stiv og klarte ikke å gå skikkelig fort. Da fikk han den luken han trengte, og han viste seg som den sterkeste nok en gang.

Les også: Skiforbundet hever X Games-avtale

God tro

Krogh har samlet seg masse erfaring som han tar med seg inn i VM-sesongen.

– Jeg er imponert over løypene her. Kanskje kan de lage en litt bredere sprintløype. Jeg må jobbe med høyere toppfart mot inngangen i den, fordi jeg kanskje er litt for lett med tanke på løypeprofilen inn mot mål. Duathlonløypene synes jeg var kjempefine. Spesielt skøytedelen. Det er viktig med en løype der den sterkeste vinner, og det liker jeg. Her må man være med hele tiden for ikke å miste kontakt med teten. Det kjente jeg på i dag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus