Ulykkesfuglen Riiber skadd i kombinertsprinten

Jarl Magnus Riiber har ikke hatt hellet med seg i Lahti.
Jarl Magnus Riiber har ikke hatt hellet med seg i Lahti. Foto: Jussi Nukari / Ap

Norge lå godt an på den kombinerte lagsprinten i Lahti, men på siste etappe ble ankermann Jarl Magnus Riiber skadd. Tyskland fikk dermed en enkel jobb med å vinne.

Riibers Lahti-forbannelse vil ingen ende ta.

Norge lå godt an på den kombinerte lagsprinten i Lahti, men på siste etappe ble ankermann Riiber skadd.

Unggutten gikk ut 1,8 sekunder bak ledende Tyskland på siste etappe, men plutselig viste TV-bildene at han satt på bakken i løypa. Det kunne virke som om skulderen bare sluttet å fungere i den første bakken ut av stadion, for plutselig brukte Heming-løperen bare én stav.

Unggutten fikk kjapt behandling for det som så ut til å være en skulderskade.

Les også: Riiber tok en «Heidi Weng»

Drama

– Det kan virke som om skulderen var ute av ledd, sa landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Like etterpå fikk Ingebrigtsen snakket med landslagets fysioterapeut Stein Vidar Thun som kunne fortelle at han hadde fått slått skulderen på plass igjen.

– De er på vei til sykehuset nå for en sjekk, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen var ikke i nærheten da Riiber falt, og i målområdet etterpå var det lettere kaotisk. Ingebrigtsen hadde både Riibers jakke og sekk med seg.

Den tyske duoen Fabian Riessle og Johannes Rydzek sikret Tyskland seieren i rennet. Østerrike 1 og 2 ble henholdsvis nummer to og tre. Norge 2 (Jørgen Graabak/Håvard Klemetsen) ble nummer fem.

Norges førstelag med Jan Schmid og Riiber ledet med 57 sekunder etter hopprennet, men fikk altså rennet ødelagt på siste etappe.

Utur

Ingebrigtsen var litt ute av det han også etter den merkelige episoden.

– Dette er det ingenting vi kan gjøre noe med. Det er bare noe som skjer, men det er i hvert fall slik at det ikke alltid er veldig bra med et godt prøve-VM bestandig, for da får vi det ikke til når det gjelder som mest. Så langt har det i hvert fall ikke gått på skinner i prøve-VM, så det får vi prøve å rette på til neste år, konkluderte han.

– Nå må vi få skuldra i orden igjen og se hvor omfattende skaden er, tilføyde landslagstreneren.

Jarl Magnus Riiber har slitt med mye utur i finske Lahti. Fredag gikk han først i mål på sprinten, men ble diskvalifisert for å ha gått feil.

Riiber var også uheldig i Lahti i fjor. Også da fikk han begge konkurransene ødelagt. I lagsprinten krasjet han med tyskeren Johannes Rydzek. Da mistet han den ene skien og måtte fullføre på en ski, men ble uansett disket for taklingen mot tyskeren. I det individuelle rennet ble han også disket. Da revnet sømmen i hoppdressen.

Riiber har altså ikke fått et eneste tellende resultat i Lahti på fire starter de to siste årene.

Unggutten er tatt ut til junior-VM, og det var uansett ikke meningen at han skulle stille i søndagens renn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus