Riiber tok en «Heidi Weng»

Jarl Magnus Riiber (t.h.) tabbet seg ut på oppløpet, gikk feil, og ble disket. Dermed fikk Eric Frenzel seieren i gave.
Jarl Magnus Riiber (t.h.) tabbet seg ut på oppløpet, gikk feil, og ble disket. Dermed fikk Eric Frenzel seieren i gave. Foto: Lehtikuva / Reuters

Kombinerttalentet Jarl Magnus Riiber (18) gjorde alt riktig helt til det sto igjen 60 meter av fredagens verdenscuprenn i Lahti. Da kom kortslutningen.

I stedet for å paradere inn mot mål i den siste yttersvingen, stakk han ut av stadion igjen der løperne hadde rundet.

Juryen kunne ikke gjøre annet enn å diskvalifisere Oslo-gutten fra sin annen verdenscupseier for sesongen, selv om han tapte tid på den heller mediokre manøveren.

Tabben var nesten verre enn da Heidi Weng spurtet til mål runden før mål under langrennsverdenscupen i Kuusamo før jul. Da lå hun lå 2.-plass og ble nummer ni til slutt.

Jarl Magnus Riiber ble disket. Foto: Lehtikuva / Reuters
Jarl Magnus Riiber ble disket. Foto: Lehtikuva / Reuters

Riiber virket lamslått og helt fortvilet i målområdet etter målgang. Det er ikke første gangen at han dummer seg ut heller.

– Dessverre ble det slik. Han ble disket i henhold til regelverket. Han hadde en liten kortslutning der, konkluderte landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Les også: Vil ha Northug på lag med Gangnes

Skuffet

Ingebrigtsen forteller om en svært skuffet løper. De to fikk et kort møte ved løperteltet før presserunden. Den tok ikke Riiber. Han forsvant ut i «skogen» uten å ville si et ord.

– Det er klart at han ble veldig deppet og lei seg, Han var svært skuffet over det han hadde gjort.

– Var det riktig å diske ham?

– Det er utøverens eget ansvar å velge riktig bane inn mot mål. Det er bare sånn det er, og dessverre fikk det fatale konsekvenser. Det er sånn som kan skje. Han hadde gjennomført til 20 i stil fram til de siste 60 meterne av løpet. Perfekt hopp, perfekt teknisk langrenn, taktisk glimrende. Det går ikke an å gjøre det bedre fram til det var igjen 60 meter, sa Ingebrigtsen til NTB.

– Hva nå?

– Vi må bare fortsette å hoppe bra på ski, og så får vi lære oss den svingen til i morgen og til neste års VM. Jeg kan garantere at vi skal kunne den svingen i neste års VM i hvert fall.

Les også: Northug: – Måtte ut i skogen for å få åpning

Rotekopp

Ingebrigtsen erkjenner at Riiber kan være en litt distré. Sist år mistet han en ski og ble disket i lagsprinten. I Seefeld etter jul kom han inn til 3.-plass, bare for å bli disket for å ha gått uten tidtakerbrikken.

– Er han en rotekopp?

– Njeii ... Han er ung, og det er mye nytt å lære seg hele tiden. Han er god på det han utfører, og så er det noen rutiner som blir glemt av og til. Som kombinertløper er det hele tiden mye nytt å lære seg. Det er voldsomt med regler, mye utstyr og en masse ting du hele tiden må ha kontroll over. Dette er noe du bare må lære deg, og det har vært et par episoder med ham ja.

Verdenscupleder Eric Frenzel rykket opp som seierherre. Akito Watabe ble nær sagt som vanlig nummer to, mens Jan Schmid ble nordmann på 3.-plass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus