Johaug til topps i norsk storeslem

<p>Therese Johaug vant damenes 10 kilometer i Falun søndag.</p>
Therese Johaug vant damenes 10 kilometer i Falun søndag. Foto: Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

Therese Johaug tok seieren på fellesstarten over 10 kilometer i fri teknikk i verdenscupen i Falun. Hun slo Heidi Weng med 8,8 sekunder. Astrid U. Jacobsen tok 3.-plassen.

Det var Johaugs 14. seier denne sesongen. Dermed tangerte hun rekorden til Bente Skari som også hadde like mange seirer i verdenscupen i en og samme sesong.

– Jeg trodde ikke det var mulig å ta så mange seirer, så nå er jeg veldig glad, sa Johaug til FIS-TV etter seieren.

Hun tok teten fra start og sprengte feltet allerede første gang opp Mördarbakken etter 1,7 kilometer. Da var det bare Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og delvis Astrid Uhrenholdt Jacobsen og amerikanske Jessica Diggins som fulgte.

– Taktikken min gikk ut på å gå hardt fra start. Jeg prøvde å «pushe» meg selv så godt det lot seg gjøre. Da Heidi slapp siste gang opp Mördarbakken, konsentrerte jeg meg bare om meg selv, fortsatte hun.

Det avgjørende støtet kom rett ut på annenrunden. Johaug rykket igjen i Mördarbakken og fikk en luke til Heidi Weng. Weng var den eneste som hang med henne da.

– Jeg er veldig glad jeg slapp en spurt i dag, men fikk et nytt bevis på at formen er fantastisk bra. Nå gleder jeg meg til resten av sesongen, sa Therese Johaug.

Inn mot mål var det ingen spenning. Johaug holdt unna med god margin og gikk inn til 23.28,0. Hun slo Heidi Weng med 8,8 sekunder. Astrid Uhrenholdt Jacobsen avsluttet sterkt og gikk fra Diggins på slutten. Hun tok tredjeplassen og var 13,9 sekunder bak Johaug i mål.

Det var en flott revansj for Jacobsen som ble hindret lørdag og endte på fjerdeplass.

Johaug tok et langt skritt mot totalseieren i verdenscupen, for Ingvild Flugstad Østberg måtte slippe mot slutten søndag. Hun endte til slutt på 9.-plass, 35 sekunder bak Johaug.

Personvernpolicy