Zuccarello-straffe fikset Rangers-seier

Mats Zuccarello og New York Rangers kunne feire seier over Philadelphia Flyers lørdag. Foto: NTB scanpix

New York Rangers var 13 sekunder fra tap mot Philadelphia Flyers, men vant 3-2 etter at Mats Zuccarello og Derek Stepan scoret på hvert sitt straffeslag.

Nordmannen viste igjen fram sin eminente teknikk da han var første Rangers-spiller i aksjon i straffeslagkonkurransen. Han fikk Flyers-keeper Steve Mason ned på isen med en herlig finte mot høyre før han dro pucken til venstre og i mål.

Henrik Lundqvist slapp ikke inn noen av hjemmelagets to straffeslag. Ettersom også Stepan scoret ble det seier til gjestene i en dramatisk kamp.

Det er bare annen gang siden november at Rangers har vunnet to kamper på rad.

– I garderoben etter en slik kamp kjenner man følelsene som er i sving i hele gruppen. Det er gøy å bidra til slike seirer, sa Keith Yandle, som sørget for at det ikke ble tap i ordinær tid.

I siste liten

Flyers ledet 2-1 etter scoringer av Shayne Gostisbehere og Ryan White, men 12,9 sekund før slutt greide Yandle å knalle inn utligningen. Da hadde Rangers tatt ut keeper og spilte med seks utespillere. Zuccarello var på isen, men var ikke direkte involvert i målet.

– Jeg fikk flott hjelp fra de andre. Jeg er glad for at jeg greide å bidra, sa Yandle til klubbens nettsted.

Etter fem målløse forlengningsminutter falt avgjørelsen på straffeslag.

Zuccarello hadde assist på Rangers' første utligningsmål, til 1-1 tidlig i 3. periode. Chris Kreider styrte inn det målet, på et skudd fra Dan Girardi. Det var nordmannens 20. assist denne sesongen.

Slått ut

Rangers mistet tidlig sin lagkaptein Ryan McDonagh, som måtte hjelpes ut etter å ha havnet i slagsmål med Wayne Simmonds. Flyers-spilleren traff McDonagh på kjeven med en venstrekrok, og Rangers-kapteinen måtte ta telling.

Simmonds ble ilagt matchstraff, mens McDonagh aldri kom tilbake på isen etter hendelsen midt i 1. periode. I hans fravær spilte backene Dan Girardi, Marc Staal, Dan Boyle og Keith Yandle alle over 24 minutter.

– Det er tøft å miste kapteinen vår, men vi ville gå utpå og spille for ham, sa Yandle.

Flyers dominerte de to første periodene, men Rangers kom sterkt i den tredje.

– Om det ikke var for Hank (Lundqvist), ville kampen vært over før siste periode. Han holdt oss inne i den, sa trener Alain Vigneault.

Zuccarello spilte 18.21 minutter og hadde to skudd på mål. Han fikk pluss 1 i pluss/minus-statistikken og ble kåret til kampens spiller.