Ligety ferdig for sesongen med kneskade

<p>Amerikaneren Ted Ligety er ferdig for i år. Han reiste hjem etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade på storslalåmtrening onsdag.</p>
Amerikaneren Ted Ligety er ferdig for i år. Han reiste hjem etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade på storslalåmtrening onsdag. Foto: NTB scanpix

Amerikaneren Ted Ligety er blitt tvunget til å avslutte sesongen etter at han pådro seg en alvorlig kneskade på storslalåmtrening onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han følger i fotsporene til Aksel Lund Svindal, Georg Streitberger og Florian Scheiber som pådro seg alvorlige kneskader etter stygge fall i Kitzbühel sist helg. Også slalåmkjøreren Giuliano Razzoli røk kneet etter fall i Kitzbühel.

Ligety trente i tyske Bad Hindelang da uhellet skjedde. Han var i full gang med forberedelsene til søndagens storslalåm i Garmisch.

– Alle vet, også jeg, at det er stor risiko forbundet med alpin skisport, men jeg håpet i det lengste at jeg skulle unngå en så alvorlig skade som dette, som gjør at sesongen er over. Nå reiser jeg hjem etter å ha pådratt meg denne alvorlige korsbåndskaden på trening, sier amerikaneren i en uttalelse.

Det amerikanske skiforbundet sier at Ligety vil gjennomgå ytterligere undersøkelser så fort han kommer hjem. Trolig går det mot operasjon.

Ligety er storslalåmspesialist. Han har tidligere vunnet to OL- og fem VM-gull.

Les også: Kristoffersen tok sin sjette slalåmseier for sesongen

Personvernpolicy