Ligety ferdig for sesongen med kneskade

Amerikaneren Ted Ligety er ferdig for i år. Han reiste hjem etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade på storslalåmtrening onsdag.
Amerikaneren Ted Ligety er ferdig for i år. Han reiste hjem etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade på storslalåmtrening onsdag. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikaneren Ted Ligety er blitt tvunget til å avslutte sesongen etter at han pådro seg en alvorlig kneskade på storslalåmtrening onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han følger i fotsporene til Aksel Lund Svindal, Georg Streitberger og Florian Scheiber som pådro seg alvorlige kneskader etter stygge fall i Kitzbühel sist helg. Også slalåmkjøreren Giuliano Razzoli røk kneet etter fall i Kitzbühel.

Ligety trente i tyske Bad Hindelang da uhellet skjedde. Han var i full gang med forberedelsene til søndagens storslalåm i Garmisch.

– Alle vet, også jeg, at det er stor risiko forbundet med alpin skisport, men jeg håpet i det lengste at jeg skulle unngå en så alvorlig skade som dette, som gjør at sesongen er over. Nå reiser jeg hjem etter å ha pådratt meg denne alvorlige korsbåndskaden på trening, sier amerikaneren i en uttalelse.

Det amerikanske skiforbundet sier at Ligety vil gjennomgå ytterligere undersøkelser så fort han kommer hjem. Trolig går det mot operasjon.

Ligety er storslalåmspesialist. Han har tidligere vunnet to OL- og fem VM-gull.

Les også: Kristoffersen tok sin sjette slalåmseier for sesongen