Stolt Mitter leder verdens beste alpinlag

Sportssjef Claus Ryste (til v.) og landslagstrener Christian Mitter måtte svare på mange spørsmål om Aksel Lund Svindal etter enerens skade i helgen, men de bedyrer at Norge fortsatt har et sterkt lag.
Sportssjef Claus Ryste (til v.) og landslagstrener Christian Mitter måtte svare på mange spørsmål om Aksel Lund Svindal etter enerens skade i helgen, men de bedyrer at Norge fortsatt har et sterkt lag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikeren Christian Mitter er stolt over å være sjef for verdens beste alpinister. At de er best viste «de angripende vikingene» i Kitzbühel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Der gikk det fra seier i super-G til fall i kombinasjonsslalåmen, katastrofefall i utfor, men ny seier i slalåmrennet søndag, for første gang for en norsk løper. Henrik Kristoffersen var på grensen til fall to ganger, men reiste seg etter en rufsete første omgang og vant. Han ikke bare knuste, men lekte med konkurrentene i annen omgang av slalåmen.

– Jeg må si at det er stort for meg som trener det som har skjedd denne sesongen, sier Christian Mitter. Selv om det er blitt 14 verdenscupseirer til nå, holder han bakkekontakten. Han vet hvor små marginene er fra triumf til katastrofe, noe fallet til Aksel Lund Svindal viste lørdag.

Verdenscuplederen rev av fremre korsbånd i høyre kne og er ute for resten av sesongen, men både Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud står klar til å steppe inn i Svindals rolle som ledende alpinist. Det betyr at nordmennene er med i kampen om den totale verdenscupseieren i aller høyeste grad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer å gå på

– Jeg var imponert over annenomgangen Henrik Kristoffersen kjørte i dette slalåmrennet som han vant, men jeg tror ikke det er det beste jeg har sett av ham, svarte Mitter på NTBs spørsmål like etter slalåmrennet.

Dermed sier verdenscuptreneren at unggutten på 21 år har mer å gå på.

Kristoffersen lå på 12.-plass etter første omgang, men reiste seg mesterlig. Mitter kunne forklare hvorfor:

– Han hadde jo ikke planlagt å gjøre det slik, men det er ingen tvil om at Kristoffersen har den raskeste slalåmsvingen i verden i øyeblikket. Han markerer seg overfor alle ved egentlig først å kjøre ut, for deretter å vinne i Kitzbühel. Det blir lagt merke til internasjonalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sa også at Marcel Hirscher, som har vunnet den totale verdenscupen fire ganger på rad, sikkert også la merke til det.

– Jeg tror nok Hirscher synes han kjørte en god annenomgang, men vi har trent på og får til en sving i slalåm som ingen er i nærheten av å klare. Det gjelder ikke bare Henrik Kristoffersen, men også Jonathan Nordbotten, sier Mitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kristoffersen med tre strake klassikerseirer

Sportslig bra

Mitter sier at seieren til Henrik Kristoffersen søndag på ingen måte veier opp for Svindals skade, for savnet av eneren er merkbart allerede. Han understreker at en skade alltid er ille, særlig for den det går ut over, og særlig når det er eneren det gjelder.

– Sportslig er det bra at vi vinner, og akkurat det betyr noe for laget. Det er bra at gutta ikke graver seg ned på grunn av det som skjedde med Aksel, mener verdenscupsjefen.

– Vi kommer ut i angrep etter en dag som var en stor nedtur. Vi snakket om det som skjedde med Aksel i går og ville angripe, sier Mitter til NTB.

– Nå er Henrik verdens beste, ingen tvil. Dette er også noe å dra med til Schladming tirsdag. Vi kommer ut med to seirer, selv om det ikke har flytt for oss her i Kitzbühel. Vi har kommet oss ut av en vanskelig situasjon og har et lag. Det viser styrke, forklarer han videre.

Les også: Tysk alpinsjef: – Kristoffersen er en Mozart på ski