Seks norske til VM i skiflyging i Kulm

Kenneth Gangnes får med seg fem lagkamerater til Kulm.
Kenneth Gangnes får med seg fem lagkamerater til Kulm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Formsterke Kenneth Gangnes står i spissen for et sterkt norsk lag til VM i skiflyging. Bare fire av de seks uttatte får hoppe det individuelle rennet.

Gangnes får med seg Daniel-André Tande, Anders Fannemel, Johann André Forfang, Joachim Hauer og Andreas Stjernen til mesterskapet i østerrikske Kulm kommende helg.

Norge kan stille med fire utøvere i den individuelle konkurransen, men samtlige seks hoppere får prøve seg i treningsomgangene torsdag. Med utgangspunkt i det som skjer der, tar landslagstrener Alexander Stöckl ut det endelige norske laget.

Fannemel mot formen

Kenneth Gangnes har vært Norges beste hopper den siste tiden. I den tysk-østerrikske hoppuka ble det fjerdeplass sammenlagt på hopperen fra Kolbukameratene, mens i storbakkerennet i Willingen søndag var han bare slått av slovenske Peter Prevc.

– Kenneth har blitt mer stabil og har selvtillit, fastslår landslagstrener Alexander Stöckl, som også gleder seg til å se hva verdensrekordholder Anders Fannemel kan få til i Kulm.

24-åringen fra Hornindal gjorde sitt livs skihopp da han landet på 251,5 meter i Vikersundbakken sist vinter, en verdensrekord som fortsatt står. Den siste tiden har Fannemel vist formstigning.

– Det er gledelig å se at han begynner å nærme seg god hopping igjen. Dette er bra timing med tanke på VM, sier Stöckl.

Flygeren Stjernen

Johann André Forfang er femtemann i verdenscupen sammenlagt så langt og gjør svært sjelden et dårlig hopp.

– Han er fortsatt den mest stabile utøveren i vårt lag, fastslår Stöckl, som også har tro på Andreas Stjernen. Trønderen får sjansen i VM som følge av sine flyferdigheter.

– Han er bedre jo større bakkene er, fastslår Stöckl.

Daniel André Tande vant sesongens første verdenscuprenn i Klingenthal, men har siden slitt med stabiliteten. Nå synes Kongsberg-hopperen å være på rett spor igjen.

– Han har jobbet veldig bra etter han mistet litt av formen tidlig i sesongen, fastslår Stöckl.

Lovende Hauer

Sistemann på laget, Joachim Hauer, har vist prov på sitt store talent i vinter. Det ga plass på VM-laget.

– Han er for god til å ikke gi han muligheten til å være med. Han har stort potensial, men er ikke helt på toppen ennå, sier Stöckl.

Det er kvalifisering i Østerrike torsdag, før VM innledes med individuelle renn fredag og lørdag. Den beste hopperen over to dager får VM-tittelen. Søndag avsluttes mesterskapet med lagkonkurranse.

Tyske Severin Freund ble verdensmester sist det ble arrangert VM i skiflyging – i tsjekkiske Harrachov. Sølvet gikk da til Anders Bardal. Lagkonkurransen ble avlyst på grunn av sterk vind.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus