Theaux stoppet Svindals seiersrekke i utfor

Aksel Lund Svindal klarte ikke å ta sin fjerde utforseier denne sesongen. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix.
Aksel Lund Svindal klarte ikke å ta sin fjerde utforseier denne sesongen. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Aksel Lund Svindal hadde vunnet alle sesongens tre verdenscuprenn i utfor, men tirsdag var franske Adrien Theaux best. Nordmannen endte på sjuendeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utforløypa i italienske Santa Caterina bød på store utfordringer for fartsløperne. Underlaget var svært hardt og isete, noe som gjorde det vanskeligere for flere av utøverne i en allerede vanskelig bakke.

Lund Svindal hadde gjort det dårlig i treningsomgangene før rennet og fikk heller ikke i selve konkurransen skikkelig fart på skiene. 31-åringen var sjanseløs på Theauxs tid og endte på sjuendeplass, 1,61 bak.

Jansrud mislyktes

Kjetil Jansrud gjorde det enda verre i løypa i Italia. Nordmannen startet sterkt, men fikk det tøft nedover mot mål og var hele 2,87 bak i mål. 30-åringen endte helt nede på 27.-plass.

Aleksander Aamodt Kilde slet mest av nordmennene i den harde utforløypa i Santa Caterina fra startnummer en. Tidlig i løypa mistet han den venstre skien, men reddet seg mesterlig inn i høy hastighet og unngikk fall.

Også Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut fra startnummer 51.

Utfordrende

Etter Kilde fulgte Ondrej Bank, som var sen i svingene fra start av, og det så ut som tsjekkeren ikke turte å fullføre. 35-åringen valgte å kjøre ut.

Fra startnummer tre taklet Christoph Innerhofer forholdene bedre, men det ble dramatisk da italieneren hektet hodet i en port og dro med seg deler av porten videre nedover i løypa hengende i ryggen. 31-åringen tapte mye tid og var tydelig frustrert i målområdet. Utrolig nok holdt det til en til fjerdeplass. Franske David Poisson skjøv råtassen ned fra pallen med startnummer 25.

Theaux fra startnummer elleve var den første og eneste som fikk full klaff i tirsdagens renn. Franskmannen kom i mål over et sekund foran Innerhofer og tiden holdt helt inn. Hannes Reichelt fra Østerrike var nærmest å matche 31-åringen, men var i mål over ett sekund bak på annenplass.

Fem av de første 30 løperne kom aldri i mål i utforrennet.

Personvernpolicy