Ishockeyforbundet anmelder etter skjellsord

Tallak Lyngset (t.v.) skal ha ropt etter en motspiller. Her sammen med avtroppende klubbdirektør Jan Tore Kjær etter mandagens kamp mot Stavanger Oilers. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Tallak Lyngset (t.v.) skal ha ropt etter en motspiller. Her sammen med avtroppende klubbdirektør Jan Tore Kjær etter mandagens kamp mot Stavanger Oilers. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vålerenga-spiller Tallak Lyngset skal ha kalt Stavanger Oilers' Philippe Cornet for «jævla homse» og «jævla sigøyner» da lagene møttes mandag. Ishockeyforbundet anmelder saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har sett på saken, og lager nå en anmeldelse til disiplinærutvalget, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til NTB.

– Vi skal ha nulltoleranse for rasisme og trakassering av legning i idretten. Derfor anmelder vi. Dette hører ikke hjemme her, fortsetter Eide.

Det var underveis i andre periode i mandagens oppgjør mellom Vålerenga og Stavanger Oilers at hendelsen utspilte seg. Bilder fra TV 2 viser at Lyngset roper «jævla homse» og «jævla sigøyner» mot motstanderen.

– Få saker

VG skriver at Cornet skal selv ha bekreftet hendelsen overfor Oilers-trener Petter Thoresen.

– Philippe lager ikke noe stort nummer ut av det, men det er ikke dermed sagt at vi ikke kommer til å gjøre det. Det får vi ta i morgen, etter at vi har sett episoden ordentlig. Men det er en trist sak, og ordentlig fjollete, sa Thoresen til avisa mandag kveld. Klubben skal sende ut en uttalelse i løpet av tirsdagen.

I tillegg til anmeldelsen fra Ishockeyforbundet kan også Oilers klage inn situasjonen til disiplinærutvalget.

Generalsekretær Eide tror ikke at denne typen trakassering skjer ofte i ishockeyen.

– Vi får ikke mange slike henvendelser i løpet av et år. Så jeg tror ikke at det er et stort problem, men vi vil det til livs, sier Eide.

– Men en sak er en for mye, fortsetter han.

Beklager

Lyngset ble konfrontert med situasjonen etter kampen, og 21-åringen sa da at han ikke husket episoden. Tirsdag går Vålerenga-spilleren ut i VG og beklager.

– Det skjedde i kampens hete. Det var høy spenning, det kokte over og jeg sa ting jeg ikke mente. Jeg husker det nesten ikke for jeg var så giret. Men når jeg ser TV-bildene, så er det en veldig stygg sak og jeg legger meg selvsagt helt flat, sier Lyngset.

– Dette gjenspeiler ikke verdiene jeg står for. Det var høy spenning og man sier ting man ikke mener, fortsetter Lyngset.

Personvernpolicy