Kristoffersen utklasset konkurrentene

Henrik Kristoffersen var i egen klasse i første omgang i Madonna di Campiglio. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters / NTB scanpix)
Henrik Kristoffersen var i egen klasse i første omgang i Madonna di Campiglio. Foto: Dominic Ebenbichler (Reuters / NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen har over sekundet til nærmeste konkurrent foran annen omgang og kan ta sin andre strake verdenscupseier i slalåm tirsdag.

21-åringen fra Rælingen kjørte en gnistrende første omgang i kveldsrennet i Madonna di Campiglio og har stø kurs for det som kan bli en meget hyggelig julegave to dager på forskudd.

Østerrikske Marcel Hirscher følger nærmest nordmannen, men er hele 1,03 sekunder bak. På de neste plassene følger den italienske duoen Stefano Gross og Giuliano Razzoli – henholdsvis 1,23 og 1,33 sekunder bak den suverene lederen.

Les også: Jansrud vant norsk drømmefinale

For Sebastian Foss-Solevåg endte tirsdagens renn på samme måte som i Val d'Isere sist. Den gang kjørte 24-åringen en meget første omgang, men hektet da det hele skulle avgjøres. Tirsdag var rennet over allerede etter syv-åtte porter. Foss-Solevåg kom ut av balanse og forsvant ut av løypa i Madonna di Campiglio.

Jonathan Nordbotten hektet midtveis i løypa og led samme skjebne som lagkameraten.

Les også: Oberstdorf i total værkrise før Tour de Ski
Slik er sportsprogrammet på TV i romjulen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus