Løperne skeptiske til FIS-forslag om mix-stafett

Norske løpere og lag tapetserte seierspallen etter stafetten for menn i Lillehammer søndag. Det vil FIS gjøre noe med. Et forslag er å innføre mix-stafett også i langrenn.
Norske løpere og lag tapetserte seierspallen etter stafetten for menn i Lillehammer søndag. Det vil FIS gjøre noe med. Et forslag er å innføre mix-stafett også i langrenn. Foto: Ntb Scanpix / Reuters

Vegard Ulvang forteller til NRK at Det internasjonale skiforbundet (FIS) vurderer å innføre mix-stafett i langrenn. Ikke alle synes det er en god idé.

Forslaget om en stafett med menn og kvinner på samme lag er oppe til diskusjon i FIS. Ulvang mener dette kan bli god underholdning.

– På Lillehammer var det åtte nasjoner til start under kvinnestafetten, mens det var 14 nasjoner under herrestafetten. Med en mix-stafett med to herrer og to damer ville vi hatt minst 14-15 nasjoner til start, og det blir god underholdning, forklarer Ulvang til NRK.

Skiskytterne har en stafett med to kvinner og to menn på samme lag, og dette har vært en suksess blant skiskytterne, men i langrenn er flere løpere skeptiske.

Ingen betydning

FIS ønsker å unngå den store norske dominansen man har sett i langrenn i starten av denne sesongen. I søndagens stafett for menn i Lillehammer ble det norske lag på de tre første plassene. Blant kvinnene ble det også norsk seier, men der tapetserte ikke løperne seierspallen på samme måte som i klassen for menn.

Finn Hågen Krogh som var med på det norske laget som tok annenplassen i søndagens stafett, tror ikke andre nasjoner vil komme nærmere Norge om det blir innført mix-stafett.

– Jeg er i utgangspunktet ikke for den typen øvelser, for vi har nok øvelser som det er, mener Krogh.

– Norge er sterk både på dame- og herresiden, og jeg tror ikke noen andre nasjoner ville komme noe nærmere vårt nivå av den grunn. De må rett og slett bare jobbe mer og bli bedre på ski, sier Krogh videre.

Les også: Foreslår å begrense antall nordmenn i sporet for å hindre dominans

Frister ikke

Finnmarkingen lar seg i alle fall ikke friste av mix-stafett. som nevnt har skiskytterne en slik stafett med både kvinner og menn på samme lag. I alpint er det også slik, en lagkamp i parallellkjøring med representanter fra begge kjønn. Hopp har også en tilsvarende lagkonkurranse, men i langrenn har det til nå ikke vært snakk om det.

Niklas Dyrhaug som var med på det norske vinnerlaget i Lillehammer, er i motsetning til Krogh positiv til å prøve ut noe nytt.

– Jeg tror mix-stafett kunne vært kunne vært en spennende konkurranseform. Vi har jo mange gode løpere her i landet blant begge kjønn, sier Dyrhaug.

I år kommer det ikke til å bli gjort noen forandringer, men Ulvang forteller at mix-stafett kan bli innført fra neste sesong.

Les også:

Ulvang forstår svenskene etter «norsk regeltriksing»

Kowalczyk gir alle premiepengene hun går inn til Right To Play

Svensk ekspert: – Hvor var Wengs norske lagvenninner?

Ulvang frykter for fremtiden til klassisk langrenn

Bjørndalen hylles etter første seier siden 2012: – Ole Einar har gjort alt riktig

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus