Kristoffersen på pallen i Beaver Creek

Henrik Kristoffersen ble nummer tre i Beaver Creek søndag.
Henrik Kristoffersen ble nummer tre i Beaver Creek søndag. Foto: Erich Schlegel / Reuters

Henrik Kristoffersen kom på 3.-plass i søndagens storslalåmrenn i Colorado. Marcel Hirscher vant i suveren stil.

Kristoffersen var nummer fire etter førsteomgangen, men avanserte to plasser og kom på pallen for første gang i Beaver Creek. Totalt var det Kristoffersens 12. pallplass i verdenscupen.

– Det var veldig solid hele veien. Han har slitt litt med toppfarten, men nå har han åpenbart knekt koden i storslalåm, sier Claus Ryste, alpinistenes sportssjef, til NTB.

Marcel Hirscher var det ingen ting å gjøre med. Østerrikeren vant med nesten ett sekund. Franske Victor Muffat-Jeandet, som delte 4.-plassen med Kristoffersen etter første omgang, ble nummer to.

– Tatt nye steg

21-åringen har markert seg mest som slalåmkjører, men søndagens pallplass var den tredje i storslalåm. Ryste sier unggutten har tatt nye steg i disiplinen.

– Han er fortsatt veldig ung, selv om han har prestert mye. Han viser at han har tatt nye steg, også i storslalåm. Han er en vi vil se mye til i lang tid framover, sier Ryste.

Tre andre nordmenn kom seg til finaleomgangen.

Leif Kristian Haugen kom på 12.-plass, Kjetil Jansrud ble nummer 15, mens Rasmus Windingstad tok sine første verdenscuppoeng med sin 29.-plass.

Aksel Lund Svindal sto over rennet på grunn av feber, mens Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i første omgang.

Fantastisk sesongstart

De norske alpingutta har hatt en fantastisk start på sesongen. Svindal har allerede vunnet tre renn, mens Jansrud og Kristoffersen har vært på pallen.

– USA-runden har vært veldig god. I dag har vi tre mann i topp 15 og en til som tar poeng. Samtidig har Kilde tatt store steg. Vi har en stor bredde nå, sier Ryste.

Neste stopp for alpinherrene er i Val d'Isere neste helg. Da står storslalåm og slalåm på programmet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus