Northug mener Norge kan lære av Sverige

Det er ingen grunn til å ta av, mener Petter Northug, selv om norske langrennsløpere vant tredobbelt i verdenscupstafetten i Lillehammer søndag.
Det er ingen grunn til å ta av, mener Petter Northug, selv om norske langrennsløpere vant tredobbelt i verdenscupstafetten i Lillehammer søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Petter Northug (29) mener at det ikke er noen grunn til å ta av etter tredobbelt norsk på søndagens verdenscupstafett i Lillehammer.

Northug mer eller mindre defilerte inn til 1.-plass. Norge 3 fulgte på 2.-plass, med Norge 2 på 3.-plass.

– Det ble en bra helg. Som vi snakket om var det en brutal tremil lørdag, og det merket jeg i dag. Det var en hard krig.

– Klarer du å glede deg over tredobbelt seier?

– Det er litt dumt at det ikke er andre nasjoner på pallen. Det gikk bra i VM i Falun, men vi var ikke på pallen i OL i Sotsji da det gjaldt som mest. Sverige sitter nok og ler av oss nå når vi tar tredobbelt her, men så er vi ikke på pallen når det gjelder som mest.

– Hva gjør vi de andre nasjonene feil?

– Ja, hva gjorde vi feil i 2014? Vi er ikke best når det gjelder som mest. Det blir som å vinne en treningskamp i fotball, og så kommer det en viktig kamp og så taper du. Sverige var best i stafetten i OL i 2010 og i 2014. En seier i OL-stafett har ikke jeg på min merittliste ennå. Jeg sier absolutt at vi har noe å lære av svenskene, sier Northug.

Les også: Langrennssjefen deler gjerne av kunnskapen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus