Frustrerte over norsk bomskyting

SKUFFET: De norske skiskytterne skuffet på standplass under jaktstarten i Östersund. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFET: De norske skiskytterne skuffet på standplass under jaktstarten i Östersund. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø felte en hard dom over den norske innsatsen på standplass etter skiskytterjaktstarten i Östersund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

24 bomskudd fordelt på seks løpere ble fasiten søndag. Og mens friske vindkast skapte utfordringer både på 20-kilometeren onsdag og i lørdagens sprint, var det relativt rolige vindforhold i Östersund søndag.

– Når Ole og Johannes skyter fem og sju bom, og jeg skyter tre bom, og det ikke er vind her, er det altfor dårlig, sa Emil Hegle Svendsen til NTB etter målgang.

Trønderen endte på femteplass og ble dermed blant de sju beste i samtlige tre renn i Östersund. Det var bare et magert plaster på såret. 30-åringen irriterte seg over unødvendige bomskudd, ikke minst i søndagens jaktstart.

– Jeg er ikke her for å skyte to bom på en liggendeserie uten vind. Det hører ingensteds hjemme, fastslo han.

Sitter i hodet

Noen trøst var det heller ikke at han var i godt selskap i strafferundene. På spørsmål om hva som kan forklare bomskytingen, svarte veteranen:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Grunnen er vel at vi ikke er helt med i hodet. Tidligere i uka har vi skyldt på forholdene, men i dag var det ikke vind. Det er alltid litt nerver tidlig på sesongen, men det er ingen unnskyldning. Det er likt for alle.

Tarjei Bø gikk et fantomlangrenn og klatret fra 29.- til fjerdeplass søndag. To strafferunder var godkjent, men både onsdag og lørdag skjøt han seg ut av pallkampen.

– Det har vært altfor dårlig skyting, og jeg har skutt dårligst av oss alle. Jeg har ikke mestret vinden, og føler det har vært det vanskeligste for min del. På sprinten var jeg litt udugelig, og samtidig litt uheldig i vindkastene, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Markane-løperen mener hele det norske laget nå må løfte seg.

– Vi skyter for dårlig alle sammen. Stort sett har alle hatt én god dag og to dårlige her i Östersund. Vi må bli mer stabile, fastslo eldstebror Bø.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fourcade-dobbel

27-åringen tror problemene med vinden onsdag kan ha forplantet seg til rennene som fulgte.

– Jeg synes vi har jobbet bra i hele år med skytinga, men vi er tydeligvis litt for dårlige i vinden. Etter å ha hatt en dårlig opplevelse onsdag, blir man fort litt passiv når det også kommer vind på sprinten. I stedet for å angripe er det lett å bli usikker. Det viktigste med skyting er å være på hogget i topplokket, sa Bø.

Med til historien hører det at også verdens beste skiskytter, franske Martin Fourcade, har hatt trøbbel med børsa de siste dagene.

– Det er lett å si at Fourcade er en maskin, men han hadde fem bom onsdag, to på sprinten og tre i dag. Sånn sett har han vel skutt omtrent så mange bom som meg. Men han står med to seirer. Det er en vesentlig forskjell, konstaterte Bø.

Fourcade vant søndagens jaktstart i overlegen stil. I mål var han 35 sekunder foran tyske Arnd Peiffer på annenplass.

Tarjei Bø gledet seg uansett over søndagens fjerdeplass.

– Heldigvis for min del fikk jeg en opptur. Den skal jeg ta med meg inn mot Hochfilzen. Jeg går mer enn fort nok til å komme på pallen, og i dag skjøt jeg bra nok også. Nå må jeg prøve å beholde den følelsen, sa han.

Rennene i Hochfilzen går kommende uke.