Northug, Sundby og co. gjorde rent bord

Petter Northug og Martin Johnsrud SUndby t.v bidro sterkt til at Norge vant på stafetten.
Petter Northug og Martin Johnsrud SUndby t.v bidro sterkt til at Norge vant på stafetten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Verdenscupstafetten i langrenn for menn i Lillehammer søndag ble aldri spennende. De tre norske lagene tapetserte pallen med førstelaget som det beste.

Petter Northug kontrollerte seg inn til seieren sammen med Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund og Martin Johnsrud Sundby på stafetten over 4 x 7,5 kilometer lange stafetten.

– Det var hardt å gå, sa Sundby til NRK etter at han var ferdig med sin etappe.

– Jeg gikk jevnt, men ga på litt ekstra på sisterunden. Dessuten kjente jeg godt lørdagens løp i beina, men kroppen kjennes fortsatt bra, la han til.

Det var Sundby som la grunnlaget for seieren på den tredje etappen, da han ga Northug en ledelse på 14 sekunder.

Les også: Northug etter maktdemonstrasjon: Norge kan lære av svenskene

Det norske tredjelaget holdt unna til annenplass, og Finn Hågen Krogh tok kraftig innpå Northug mot slutten, men han klarte aldri å true ankermannen fra førstelaget.

– Det var stort å gå stafett for det norske førstelaget, sa Hans Christer Holund til NRK etter sin etappe.

Les også: Johaug: – Godt å ha Bjørgen på plass

– Det var isete og derfor litt uggent å gå, men jeg merket at de andre også hadde problemer, fortalte debutanten.

Det skilte 2,8 sekunder mellom de to beste norske lagene til slutt. Tredjeplassen gikk til det norske andrelaget, der Anders Gløersen gikk ankeretappen.

Russerne tok fjerde- og femteplass, men truet aldri noen av de norske lagene. Det russiske førstelaget var over halvminuttet bak Northug i mål.

Den norske dominansen var overveldende, og ingen av ekspertene som uttalte seg etter at det hele var over, kunne huske at et land hadde vunnet tredobbelt seier i stafett tidligere. dobbeltseirer har det vært flere av, men aldri tredobbelt.

Verdenscupen for kvinner og menn i langrenn fortsetter nå i Davos.

Les også: Parademarsj for de norske langrennsjentene

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus