Heidi Weng: – Jeg har prøvd å bli sint på meg selv

Se video fra pressekonferansen her.

Heidi Weng håper å gå riktig under helgens verdenscuprenn på Lillehammer.

På en pressekonferanse fredag fikk Heidi Weng spørsmål på hvordan hun har taklet flausen i Ruka sist helg, der hun trodde hun var i mål én runde for tidlig.

– Jeg har prøvd å psyke meg litt opp og bli sint på meg selv. Jeg skal prøve å gå rett denne gangen, sa Weng.

– Jeg har gått sikkert flere tusen skirenn, og jeg har gått feil én gang pluss Lahti. Så det er ikke så mange ganger jeg har bommet. Jeg tror jeg var i min egen verden der og da, det kan skje noen ganger. Det har kanskje vært litt mye i det siste, fortalte Weng.

– Hva tenker du på da, spurte VG?

– Det trenger vi ikke å ta, sa Weng.

– Jeg er god nok

Therese Johaug ønsker å gå flest mulig sprintrenn for å ta mest mulig poeng i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Jeg har planer om å gå alle verdenscuprennene foruten helgen etter Tour de Ski. Sprintrennene får vi se om jeg er god nok til å gå. Der må jeg kvalifisere meg. Er jeg god nok til det, ønsker jeg å gå sprint også for å få flest mulig poeng i verdenscupen totalt, sa Therese Johaug på en pressekonferanse fredag.

Hun har gått rett i ledelsen i sammenlagtkampen. Johaug er stor favoritt siden Marit Bjørgen står over årets sesong.

– En vanvittig start

– Det er veldig godt å komme i gang med sesongen og ikke minst få svar på det du har lagt ned av trening i høst. Jeg har hatt en vanvittig start på sesongen, men gjør alt for å bevare den formen gjennom hele sesongen.

Selv om hun har vært overlegen i rennene til nå, er Johaug forberedt på at avstanden nedover til de andre minker utover vinteren.

– Noen trenger tid på å komme i form, mens andre ikke trenger renn for å være i form, sa Johaug.

Weng i egen verden

– Blir jevnere

Martin Johnsrud Sundby har fått en luke på 66 poeng til Petter Northug etter bare fire verdenscuprenn.

110 poeng skiller til treer Finn Hågen Krogh, mens italienske Francesco De Fabiani er beste utlending på fjerdeplass – hele 152 poeng bak verdenscuplederen.

– Posisjonen er at jeg har fått en flott start på sesongen, men jeg er klar over at jeg kanskje har tatt ut mer form enn de andre så langt. Det blir nok langt jevnere fremover enn de første helgene. Jeg må bare ta meg sammen og forsvare posisjonen best mulig, også her i Lillehammer, sier Sundby foran verdenscuprennene i Lillehammer.

Northug: – Betryggende

Petter Northug ble også slått av Sundby i minitouren under forrige helgs renn i Ruka (Kuusamo).

– Det er viktig å være med fra starten i år. Det handler om ikke å miste for mange poeng, som jeg dessverre gjorde i fjor. I år fikk jeg med litt flere poeng, det er betryggende.

– Du må prestere jevnt hele sesongen hvis skal du henge med i toppen. Du må være på hogget og være skjerpet i hvert løp, sier Northug.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus