Kowalczyk gir premiepenger til Right To Play

<p>Justyna Kowalczyk sammen med hunden Maniek som er med henne overalt.</p>
Justyna Kowalczyk sammen med hunden Maniek som er med henne overalt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den polske skistjernen Justyna Kowalczyk har valgt kun å satse på klassiske løp denne sesongen. Det hun tjener i skisporet i langløpene skal gå til stiftelsen Right To Play.

– Det er et flott tiltak, og jeg er glad for å kunne hjelpe små barn til å drive idrett, sa Kowalczyk til NTB.

Hennes lagsjef Nils Marius Otterstad sier at de håper å kunne bidra med oppunder 1 million kroner. Han opplyste at det kun er snakk om pengepremiene hun soper inn i de ti langløpene i løpet av sesongen. Kowalczyk skal heller ikke gå alle av dem, men blant annet Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeineren.

Den polske langrennsstjernen har bestandig hatt sin styrke i klassisk stil, og spesielt i diagonalgang. Med seieren i Vasaloppet forrige sesong viste hun også at hun behersker stakingen.

Les også: Svensk ekspert: – Hvor var Wengs norske lagvenninner?

Kombinere

– Jeg skal kombinere langløpene med å gå verdenscupen, men der skal jeg ikke gå noen renn i fri teknikk, sa Kowalczyk.

Like etter målgang i lørdagens 15 km renn med stilbytte i Lillehammer drar hun til Italia for å gå søndagens sesongstart for de klassiske langløpene i Livigno.

– Johaug, Bjørgen og Kalla har vært dine største konkurrenter i verdenscupen, men hvem er dine sterkeste opponenter på langløpene?

– Det blir Serena Bonner, Katerina Smutna og kanskje Britta Norgren Johansson. De er alle erfarne løpere og som vet hva det dreier seg om. Da jeg gikk Vasaloppet likte jeg det så godt at det var noe jeg ville satse på denne sesongen, sa 32-åringen.

Les også: Bjørndalen hylles etter første seier siden 2012: – Ole Einar har gjort alt riktig

Johaug blir konkurrent i Birken

I Birkebeineren i mars vil hun trolig også få konkurranse av Therese Johaug.

Løperen fra Dalsbygda har hatt en forrykende sesongåpning og vant verdenscuprennet i Ruka forrige helg i suveren stil.

– Therese har hatt en flying start på sesongen, og hun holder et veldig høyt nivå. Men jeg fra tidligere at avstanden vil krympe utover sesongen, sa den polske løperen.

– Jeg tror Birkebeineren blir tøft for Justyna. Hun vil holde godt unna når det går oppover, men hun er ikke så god til å kjøre nedover. Vi må ta henne med på et kurs med Lasse Kjus, sa Otterstad.

Les også: Ulvang forstår svenskene etter «norsk regeltriksing»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus