Djupvik: – Ole Einar har gjort alt riktig

Ole Einar Bjørndalen var overlegen på 20-kilometeren i Östersund onsdag.
Ole Einar Bjørndalen var overlegen på 20-kilometeren i Östersund onsdag. Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix

Skiskytterforbundets idrettssjef Morten Aa Djupvik mener Ole Einar Bjørndalen løste sommerens ubeleilige sykdomsperiode helt forbilledlig. Onsdag kom belønningen.

I sesongens første individuelle verdenscuprenn var skiskytterkongen fra Simostranda helt suveren. 41-åringen skjøt fire fulle hus og var knusende overlegen på 20-kilometeren i Östersund. Etter seieren bekreftet Bjørndalen at han fryktet for VM-sesongen etter sommerens drøyt halvannen måned lange sykdomsperiode.

Idrettssjef Morten Aa Djupvik har ingen problemer med å forstå akkurat det.

– Jeg tror den frykten var helt reell. Han har aldri gått så lenge uten å trene. Jeg kan huske at vi satt i lastebilen en kveld og pratet, og da sa Ole Einar at han ikke hadde hatt så lang treningsfri siden han var 12 år, sier han til NTB.

Gjelland aldri i tvil

Djupvik tror samtidig det ufrivillige treningsavbruddet kan ha ført noe godt med seg.

– Jeg tror det var på tide å få den pausen, og kanskje slår den positivt ut. Det er selvfølgelig aldri ideelt å være syk, og i hvert fall ikke så lenge, men kunsten da er å ta det nok med ro, og å bygge seg gradvis opp igjen i etterkant. Det har Ole Einar lyktes noe veldig med, sier Djupvik.

Han kan ikke få fullrost den treningsjobben Bjørndalen har lagt ned etter at sykdomsproblemene slapp taket.

– Han har gjort alt riktig. Jeg tror ikke noe kunne vært gjort annerledes, sier idrettssjefen.

Landslagstrener Egil Gjelland har følt seg helt trygg på at Bjørndalen vil prege resultatlistene også i vinter.

– Jeg har sagt hele tiden at jeg ikke er i tvil om at han vil fungere godt og gå veldig gode renn, sier han til NTB.

Bakgrunn: Bjørndalen etter praktrennet i Östersund: – Betyr vanvittig mye

Klar for VM?

Hovedpersonen selv har vært mer i tvil. Da NTB snakket med Bjørndalen i forbindelse med landslagsløpernes testrenn i Holmenkollen tidligere i høst, hevdet 41-åringen at han hadde kniven på strupen med hensyn til å komme i mål med sesongforberedelsene.

Bjørndalen understreket videre at han følte seg noenlunde trygg på at han ville rekke å komme i form til VM på hjemmebane i mars, men at utfordringen ville være å prestere godt nok i forkant til å bli tatt ut i den norske troppen.

Nå går idrettssjef Djupvik langt i å bekrefte at det blir vanskelig å komme utenom Bjørndalen i VM-troppen.

– Ja, det er klart. Men det er lenge igjen til VM. Det fine med å vinne verdenscuprenn, være på pallen og å prestere tidlig, er at man får mer trygghet og kan få friere tøyler med hensyn til å være i best mulig form under VM, sier han.

– Kan det bli aktuelt å endre på Bjørndalens sesongplan som følge av denne seieren?

– Vi har snakket om mange scenarioer. Det Ole gjør bra, er at han har holdt fast ved den planen han la da ting begynte å rette seg etter sykdommen. Den har han fulgt til punkt og prikke, sier Djupvik.

Les også: Ulvang forstår svenskene etter «norsk regeltriksing»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus