Bjørndalen vant i Östersund: – Betyr vanvittig mye

<p>Ole Einar Bjørndalen tilbake på toppen av seierspallen i et verdenscupløp i skiskyting for første gang siden 2012. Han står nå totalt med 94 verdenscupseirer i skiskyting og en i langrenn.</p>
Ole Einar Bjørndalen tilbake på toppen av seierspallen i et verdenscupløp i skiskyting for første gang siden 2012. Han står nå totalt med 94 verdenscupseirer i skiskyting og en i langrenn. Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix

Fem måneder etter at han trodde VM-sesongen skulle gå fløyten, sto Ole Einar Bjørndalen (41) på toppen av seierspallen i sesongens første verdenscuprenn. – Helt enormt, sa skiskytterveteranen.

Lite pekte i retning av Östersund-suksess da 41-åringen var godt inne i sin andre måned med sykdom og ufrivillig treningsfri i sommer. Hovedpersonen selv hadde mistet troen på at han i det hele tatt kom til å konkurrere i vinter.

Onsdag var imidlertid fortvilelse snudd til brede smil og pur glede på svensk snø. Simostranda-karen skjøt fire fulle hus på en 20-kilometer for tredje gang i karrieren og knuste konkurrentene på normaldistansen i den svenske skimetropolen. Til slutt skilte det et lite halvminutt ned til tyske Simon Schempp.

– Dette rennet betyr vanvittig mye for meg. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle være på start her etter det jeg opplevde i sommer. Jeg har aldri i hele mitt liv vært i så dårlig form. Det var veldig fortvilende, og VM virket kjørt. Nå sitter jeg her i dag, og det er bare enormt, sa Bjørndalen til NTB etter karrierens 95. verdenscupseier.

Topp tre

Olympiatoppen-fysiolog Erlend Hem har fulgt skiskytterkongen tett etter sykdomsavbrekket i sommer.

– Han har aldri sett meg i så dårlig form som jeg var da, og det var han som kom med utsagnet at «hadde du vært to måneder på fylla, hadde du ikke vært i så dårlig form som du er nå». Det var hans ord, men jeg var i fryktelig dårlig form, smilte Bjørndalen.

Sykdommen som ødela nesten to måneder av sommertreningen tvang veteranen til å tenke nytt i forberedelsene til årets viktige VM-sesong. At han likevel synes å ha prikket formen, gjør seiersgrossisten fra Simostranda ekstra stolt.

– Jeg har trent annerledes i år enn noen gang tidligere, og da er det ekstra artig å få det til, medga 41-åringen.

– Hvor høyt rangerer du denne seieren?

– Tar du vekk mesterskapsmedaljene mine, er dette helt sikkert topp tre i verdenscupen, sa Bjørndalen.

Tilbake i gult

Onsdagens seier var skiskytterkongens første i verdenscupen siden 2012. Da gikk han til topps i finske Kontiolahti.

– Det er altfor lenge siden, smilte Bjørndalen, som lørdag ifører seg den gule ledertrøya i verdenscupen på sprinten i Östersund. Det hadde han på ingen måte sett for seg.

– Nei, det var ikke i mine villeste tanker. Planen min var å få et skikkelig løft etter jul, og gå fort i Ruhpolding og Anterselva. Det er fortsatt planen, men nå er jeg i forkant, smilte Simostranda-karen.

Han legger samtidig ikke skjul på det blir stort å gå i gult igjen.

– Klart det. Det er bare et startnummer, men det er kult å ha den gule fargen.

Simon Schempp, som tok andreplassen i Östersund, var full av beundring over Bjørndalen løp.

– Det er helt sykt, men han er jo Mr. Skiskyting. Han var så sterk i dag. Null bom og et strålende slangrenn, da er det OK at han vinner, smilte tyskeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus