Svensk ekspert: – Hvor var Wengs lagvenninner?

De svenske jentene trøstet Heidi Weng etter feilen hun gjorde søndag.
De svenske jentene trøstet Heidi Weng etter feilen hun gjorde søndag. Foto: Anders Wiklund/tt / NTB scanpix

Svenskene Ida Ingemarsdotter og Stina Nilsson var de første som trøstet Heidi Weng etter at hun gikk feil på søndagens 10-kilometer i Kuusamo. Expressens Tomas Pettersson etterlyser de norske jentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I avisens nett-TV-program «Studio Ruka» bruker svenskene god tid på å gå gjennom Wengs ulykksalige feil. 24-åringen trodde løpet var over og gikk i mål etter tre av fire runder.

– Jeg har sett løpere gå feil, men ikke på den måten. Ingvild (Flugstad Østberg) og Stina (Nilsson) skrek etter henne, men hun var så fokusert at hun ikke hørte det, sier Pettersson.

I målområdet ble Weng omfavnet av Ingemarsdotter. Også Nilsson var raskt fremme for å trøste Weng, som til slutt gikk i mål som nummer ni.

– Man fikk vondt i hjertet. Jeg lider med henne, sa Nilsson til Expressen etter løpet.

– Det var mye sorg og varme scener, men hvor er Wengs norske lagvenninner? Hadde Bjørgen vært der, lagmammaen på det norske laget, hadde hun tatt Weng under armen og fått henne til teltet. Nå var det ingen. Ida og Stina måtte ta den jobben, påpeker Pettersson.

Etter feilen var Weng selvkritisk og lei seg for det som skjedde.

Jeg er kanskje verdens største idiot av og til. Jeg får til det meste for å si det sånn. Jeg vet ikke hva det neste blir, da blir det kanskje å gå feil vei i løypa. Vi får se, sa 24-åringen.

Les også:

Suverene Johaug til topps i minitouren

Johnsrud Sundby suveren i minitouren

Personvernpolicy