Norge til topps i blandet stafett:

Skiskytterne fullførte norsk drømmesøndag

Tarjei Bø var Norges ankermann på stafetten. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Tarjei Bø var Norges ankermann på stafetten. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Landslagstrener Egil Gjelland var meget godt fornøyd med sine elever etter verdenscupseier i både singel og ordinær blandet stafett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I blandet stafett gjør vi et veldig bra løp. Det var noe utfordrende forhold, men alle fire gikk veldig fort på ski, forteller Gjelland, som er herrenes landslagstrener, til NTB.

Tarjei Bø gikk ankeretappen på blandet stafett og ble sendt ut at lillebror Johannes med et forsprang på 13 sekunder på Tyskland. Storebror Bø så seg aldri tilbake og skjøt to kjempeserier samtidig som han holdt god fart i sporet.

– Tarjei leverer solid og måten han håndterte forholdene på var i verdensklasse. Samtidig leverer også Johannes en meget god etappe, sier landslagstreneren.

Les også: Northug mente han dummet seg ut

God margin

Fanny Horn Birkeland gikk første etappe for det norske laget og benyttet seg kun av ett ekstraskudd på to skyteserier. Norge kjempet lenge med Tsjekkia om seieren og etter at Tiril Eckhoff var ferdig med sin andre etappe var de to landene side om side.

Tyskland passerte over 40 sekunder bak Tarjei Bø etter siste skyting og nordmannen kunne gå en kontrollert sisterunde. Norge kom i mål 33,6 sekunder foran Tyskland. Tsjekkia kom på tredjeplass, 1,11.5 bak Norge.

Les også: Johnsrud Sundby suveren i minitouren

Norsk supersøndag i sporet

Den norske seieren i blandet stafett fullførte en søndag med verdenscuptriumf i samtlige øvelser i både langrenn og skiskyting.

Therese Johaug startet søndagen med å ta gull i minitouren i Kuusamo, mens Martin Johnsrud Sundby gjorde det samme i herreklassen. Lars Helge Birkeland og Kaia Wøien Nicolaisen sørget for norsk seiersjubel på singel mixedstafett i skiskyting, og kun timer senere gikk kvartetten Fanny Horn Birkeland, ​Tiril Eckhoff, ​Johannes Thingnes Bø og ​​Tarjei Bø til topps i blandet stafett.

Verdenscupen i skiskyting fortsetter med individuelle renn til uka.

Les også: Weng mener hun er verdens største idiot

Personvernpolicy