Johnsrud Sundby suveren i minitouren

Martin Johnsrud Sundby vant søndagens minitour.
Martin Johnsrud Sundby vant søndagens minitour. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Martin Johnsrud Sundby gikk alene under hele 15-kilometeren og hadde få problemer med å sikre seieren i minitouren i Kuusamo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johnsrud Sundby vant med 44,7 sekunder på Petter Northug. Finn Hågen Krogh fullførte norsk trippelseier med tredjeplass.

Sundby økte raskt den ledelsen han hadde da han gikk ut 13,8 sekunder før Finn Hågen Krogh. Seieren var aldri truet og Sundby tok med det sin sjette strake tourseier.

– De to første rundene var harde, så jeg prøvde å opprettholde farten resten av løpet. Jeg er i god form og hadde gode ski, derfor er jeg er veldig fornøyd. Jeg har hatt en god helg her, sa Sundby til FIS-TV. Han trakk spesielt fram prologen på sprinten som en god opplevelse.

Les også: – Hun er redd alle synes hun er superdum

Kampen om de resterende to pallplassene ble hard, og like før mål ble Finn Hågen Krogh hentet inn av en større gruppe. Petter Northug så i sedvanlig stil utkjørt ut halvveis ut i løpet, men våknet da målstreken nærmet seg.

I den siste bakken før målgang økte han tempo og fikk en liten luke på italienske Francesco De Fabiani.

Finn Hågen Krogh kom imidlertid tilbake på oppløpet og spurtslo italieneren og sikret norsk trippelseier. Krogh kom i mål 46,5 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby.

Norge tapetserte resultatlisten og av de ti beste var hele sju nordmenn. (©NTB)

Personvernpolicy