Weng mener hun er verdens største idiot

Heidi Weng gikk i mål en runde for tidlig.
Heidi Weng gikk i mål en runde for tidlig. Foto: Lehtikuva / Reuters

Heidi Weng (24) hadde mest lyst til å grave seg ned da hun forsto at hun hadde spurtet i mål 2,5 kilometer for tidlig på avslutningsetappen av minitouren i Kuusamo søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 10-kilometeren gikk hun taus forbi pressesonen uten å si ett ord, men noen timer senere var hun klar til å forklare seg om den ulykksalige episoden som gjorde at hun ble den store snakkisen på langrennsstadion i Ruka.

Weng møtte pressen like før den norske troppen satte seg i bussen for å ta seg til flyplassen i Kuusamo.

– Nei, dere så jo hva som skjedde. Jeg trodde det var 7,5 kilometer, og derfor gikk jeg til mål.

Les også: Suverene Johaug til topps i minitouren

Rykk

Weng tok et skikkelig rykk i den siste bakken før stadion, og de andre ble hektet av. Mens Weng gikk til mål, fortsatt de øvrige løperne i riktig korridor rundt stadion en gang til.

Feilen var ene og alene hennes egen.

– Jeg er kanskje verdens største idiot av og til. Jeg får til det meste for å si det sånn. Jeg vet ikke hva det neste blir, da blir det kanskje å gå feil vei i løypa. Vi får se.

Ja, kanskje får vi se nye utradisjonelle sprell. Det har hendt før at Weng har gått feil. Skuffelsen var for det meste over allerede søndag kveld.

– Jeg var bare skuffet en halv time etterpå, og så har jeg vært irritert på meg selv før og gjort det bra helgen etter. Vi får håpe på samme effekt denne gangen også.

Les også: Johnsrud Sundby suveren i minitouren

Grav

– Hva tenkte du da du lå der i målområdet?

– Da hadde jeg mest lyst til å grave meg ned, bare gå til mål og ta av meg skia. Jeg tenkte at jeg var fem minutter bak allerede, og syntes at jeg hadde stått der veldig lenge, og så tenkte jeg bare ja, ja, da får jeg bare fortsette å gå, og det gikk jo faktisk ikke så verst.

Det gikk slett ikke så verst. Hun tok seg pent inn til en 9.-plass.

På spørsmålet om hun hadde fått flere klemmer enn etter søndagens løp dro 24-åringen litt på det.

– Jeg synes i hvert fall at de svenske var veldig omsorgsfulle. Det var nesten ikke måte på, og det synes jeg var veldig rørende selv. Det var veldig hyggelig, jeg satte stor pris på det. Det var Ida (Ingemarsdotter) og Stina (Nilsson) som var veldig på der, sa Weng, før hun satte seg inn i bussen der resten av lagkameratene ventet.

Det er ingen hemmelighet at Heidi Weng er av den distré typen, og det kan nok skje igjen at hun gjør noe som ikke akkurat er ventet av henne.

Personvernpolicy