Meny

Suverene Johaug til topps i minitouren

Therese Johaug vant også søndagens renn. Foto: Martti Kainulainen / Ap

Therese Johaug gikk inn til en suveren seier i minitouren i Kuusamo søndag. Hun åpnet hardt og gikk inn til seieren med 22,6 sekunder til gode på svenske Stina Nilsson.

– Jeg er strålende fornøyd, for det gikk veldig bra i dag. Jeg gikk alene i tet uten å ha noen problemer. Teknikken satt som den skulle, og formen er veldig bra, sa Johaug til FIS-TV etter målpassering.

Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen. Hun lå lenge i en kvartett som jaget Johaug, men da Nilsson rykket i den siste bratte bakken vel en kilometer før mål, måtte Østberg slippe. Hun var ti sekunder bak den svenske sprinteren i mål.

Les også: Johaug tok seieren på fem kilometeren i Ruka

Ved passering mål for neste siste gang ble det dramatisk. Heidi Weng, som lå godt plassert i den kvartetten som jaget Johaug, la inn et kraftig rykk i den siste motbakken før oppløpet på stadion. Hun gikk i feil spor og spurtet over målstreken en runde for tidlig.

Dermed var minitouren ødelagt for henne. Etter å ha falt om etter å ha passert målstreken, skjønte hun hva hun hadde gjort. Hun kom seg inn i sporet igjen og endte på 9.-plass, 1.27,3 minutt bak Johaug.

– Det er fantastisk å starte sesongen på denne måten. Jeg hadde gode ski, så smøreteamet har gjort en god jobb for meg hele uken. Nå gleder jeg meg til å komme til Lillehammer neste helg, fortalte Johaug.

Det er ingen tvil om at hun er i ferd med å ta over dronningtronen fra Marit Bjørgen. Dette hennes første seier i en minitour etter at Marit Bjørgen har vunnet de fem siste.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus