Northug mente han dummet seg ut

Petter Northug klarte en flott tredjeplass på sprinten i Kuusamo fredag, men mente at han hadde dummet seg ut og brent for mye krutt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Petter Northug klarte en flott tredjeplass på sprinten i Kuusamo fredag, men mente at han hadde dummet seg ut og brent for mye krutt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Petter Northug (29) var selvkritisk etter fredagens sprint i Kuusamo og mente at han hadde brent for mye krutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han endte på en god 3.-plass, men ble spurtslått av både Eirik Brandsdal og vinner og superreserve Sondre Turvoll Fossli.

I ettertid mente Northug at han kanskje skulle ha latt seg slå ut i kvartfinalen. Det ble for krevende med en tung prolog og tre tunge heat.

– Hadde jeg visst at Fossli skulle være så suveren, skulle jeg ikke tatt ut alt i den siste bakken. Jeg må tydeligvis jobbe med spurten, men det er tidlig i sesongen og jeg vil bli bedre etter hvert, sa Northug på den internasjonale pressekonferansen.

Bakgrunn: Fossli knuste Northug og de andre

– Nå var jeg så dum at jeg gikk fort i fire heat her. Jeg klarer aldri å lære. Jeg må hjem og evaluere før jeg har gått ferdig, sa Northug.

Utgangspunktet før lørdagens ti kilometer klassisk er likevel brukbart. Han har for eksempel 15,3 sekunder ned til sammenlagtfavoritt Martin Johnsrud Sundby. Sundby har vunnet de fem siste tourene i verdenscupen.

Les også: Northug vil ikke love Tour de Ski-seier

– Jo, men i fjor var jeg nummer to etter sprinten her, om jeg ikke husker helt feil, og da var jeg helt slakt dagen etterpå. Sprint koster dessverre mest. Egentlig burde man avsluttet med sprint, men sånn er det dessverre ikke. Jeg skulle gjerne blitt nummer 13, 14 eller 15, å bli det kontra nummer tre er det så få sekunder å hente på. I Tour de Ski får du 60 sekunder for en sprintseier, her får du 30. Man burde bare gått prologen og delt ut bonussekundene, for det er jo ikke spennende en gang, sa Northug på Aftenpostens spørsmål etter den internasjonale pressekonferansen.

Les også: Caspersen Falla og Flugstad Østberg suverene i prologen

Personvernpolicy