Falla til topps i Kuusamo

Maiken Caspersen Falla vant sesongens første verdenscuprenn.
Maiken Caspersen Falla vant sesongens første verdenscuprenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Maiken Caspersen Falla (25) startet sesongen perfekt og vant sprinten i Kuusamo foran svenske Stina Nilsson og Ragnhild Haga. Øvelsen var første etappe av den tre dager lange minitouren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire norske jenter var i finalen i sesongens første verdenscupkonkurranse. Regjerende OL-mester Falla gikk offensivt til verks og ledet nærmest fra start til mål. Inn på oppløpet fikk hun kamp av svenske Stina Nilsson, men Falla holdt unna.

– Dette var den perfekte måten å starte på. Jeg følte at formen var veldig bra da jeg kom hit, sa Caspersen Falla.

Haga overrasket

Ragnhild Haga sto for den store overraskelsen på sprinten. 24-åringen gikk sterkt i samtlige heat og knep tredjeplassen i rennet.

Ingvild Flugstad Østberg gikk inn til fjerdeplass, mens Heidi Weng ble sist i finaleheatet.

Kathrine Harsem strakk et leddbånd i kneet under åpningsrennene på Beitostølen for to uker siden, men var tilbake på start i Kuusamo. Varden-løperen, som ikke så nevneverdig plaget ut av skaden, gikk videre fra både prolog og kvartfinale. I semifinalen måtte hun imidlertid så strekke våpen mot blant andre Weng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glatte ski for Johaug

Av de store favorittene til å vinne minitouren i Kuusamo sikret både Therese Johaug og svenske Charlotte Kalla seg plass i kvartfinalene med henholdsvis 15. og 11. beste tid i prologen. I første utslagsrunde ble det imidlertid full stopp for begge.

Johaug gikk friskt til verks i sin kvartfinale mot blant andre Justyna Kowalczyk, men på glatte ski fikk hun fartsproblemer inn i den siste bakken. Dermed må Dalsbygda-jenta forsøke å ta igjen den tapte tiden på lørdagens 5-kilometer i fri teknikk.

– Det var en bra kvartfinale. Stakinga var bra, men jeg hadde for dårlig feste i bakken. Jeg måtte ut i fiskebein, og da var det sjanseløst. Heldigvis kommer det to gode distanser i morgen og søndag. Fordelen for meg var at Kalla ikke gikk videre, sa Johaug til NRK.

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble utslått i kvartfinalene, mens Martine Ek Hagen og Kari Øyre Slind ikke tok seg videre fra prologen.