Northug vil ikke love Tour de Ski-seier

Petter Northug er klar for verdenscupstarten i Kuusamo. Tour de Ski i januar er et av sesongens høydepunkt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Petter Northug er klar for verdenscupstarten i Kuusamo. Tour de Ski i januar er et av sesongens høydepunkt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Petter Northug (29) er ikke med på at det er Tour de Ski som er det aller viktigste for ham å vinne denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ifølge ham selv verdenscupen sammenlagt. Tour de Ski er bare et viktig delmål på veien, selv om det er omtrent det eneste han ikke har vunnet ennå tross ni iherdige forsøk.

– Jeg har prøvd i mange år, og det er nesten flaut at jeg blir knust hver gang. Da blir det for dumt å si at jeg skal vinne i år igjen, sa Northug da han møtte pressen under pressekonferansen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) i Ruka torsdag ettermiddag.

Den ble avholdt i mer eller mindre stummende mørke i en VIP-hytte ved langrennsstadion. Kun et par lyskastere i taket rett ved utøverne sørget for at det var lys nok til TV-kameraene. Røyklukta fra halvtørre, finske vedkubber hang tungt i lokalet.

Les også: Northug offentliggjør treningsdagboken

Prøvd

Til tross for mye trening gjør medfødte gener at Northug fortsatt ikke er blitt noen lettere kar, og da tror han det blir for vanskelig noen gang å ta steget opp på toppen av pallen i Tour de Ski.

– Jeg tror ikke at jeg klarer å løse den siste etappen særlig bedre enn sist år. Da gikk jeg ganske rolig inn i bakken og hadde litt igjen mot slutten. Tour de Ski vil som alltid bli tøft, og det gjelder å ha en god posisjon inn i bakken. Du er nødt til å være med før den siste klatringen opp bakken. Jeg håper å finne løsningen som gjør at jeg tar meg fortest mulig opp der.

Les også: Northug banket svenskene

Preg

Fredag starter verdenscupen i langrenn med en minitour. Første etappe er en klassisk sprint, lørdag er det en skøyteetappe og søndag er det jaktstart klassisk over 15 kilometer.

– Jeg håper å kunne være med og prege rennene, få gode svar ut fra planen som er lagt. Jeg håper formen er bra, og at jeg kan gå jevnt fort gjennom hele sesongen.

Northug tror at i tillegg til ham selv kan også Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krogh være tre menn som kan være med i kampen om verdenscupseieren sammenlagt.

– Martin er nok mannen å slå, sa Northug.

Fredag er nok Northug den sterkeste av de to siden det er sprint på programmet. Så gjenstår det å se hvem som er den sterkeste de to neste dagene. På Beitostølen for snart 14 dager siden var Sundby den klart sterkeste i distanselangrenn.

Les også: Northug inngår klesavtale med Bjørn Dæhlie

Personvernpolicy