Meny

Northug banket svenskene

Her blir Petter Northug intervjuet etter sprinten på Beitostølen sist helg. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Petter Northug (29) vant uten å ta ut alt under fredagens svenske langrennsåpning i Bruksvallarna.

Jimmie Jonsson på 2.-plass var hele 36 sekunder bak.

Northug avsluttet sterkt i det 10 kilometer lange klassiske rennet under fine forhold. Petter Northug overrasket med å stille i en drakt i de svenske nasjonalfargene, men det var nok ikke det som gjorde utslaget.

Northug gikk en grei førsterunde, mens han slakket mer av i den andre. På sisterunden var det liten tvil om hvem som var den beste langrennsløperen på startstrek. Da gikk nordtrønderen fort. Northug valgte å gå med feste under skiene. Det er det som møter ham under verdenscupstarten i Kuusamo neste helg.

Les også: Suveren Kalla utklasset konkurrentene

Mer å gi

Petter Northug la ikke all verdens i denne seieren. Han var også klar på at det nok hadde gått fortere uten feste under skiene.

– Dette var først og fremst bra trening og en god gjennomkjøring. Jeg bryr meg ikke om resultatet. Dette ville kanskje ikke ha holdt til topp-10 på Beitostølen sist helg, sa Northug til VG.

Northug stilte ikke opp i klassiskrennet på Beito sist helg. Der ble det 4.-plass i 15 kilometer skøyting og 2.-plass i klassisk sprint bak Eirik Brandsdal.

– Jeg er fortsatt litt treningsseig. Jeg mangler fortsatt litt «punch» og trykk. Planen er at mer overskudd skal gi meg et ekstra gir til Kuusamo, sa Northug.

I Kuusamo venter en minitour som åpner med klassisk sprint kommende fredag.

Les også: Northug inngår klesavtale med Bjørn Dæhlie

Mer norsk

Nevnte Jonsson tok altså 2.-plassen, mens Martin Johansson var 38,1 sekunder bak som nummer tre. Norges landslagsløper Chris Jespersen var fire tideler bak Johansson og ble nummer fem. Den norske unggutten Mikael Gunnulfsen snek seg inn til 4.-plass.

Det skal nevnes at konkurransen ikke var av den hardeste. Løpere som Calle Halfvarsson og Marcus Hellner var ikke med.

Northug stiller ikke i de to neste rennene i Bruksvallarna. Lørdag er det 15 kilometer fri teknikk på programmet. Søndag er det skøytesprint.

Les også: Northug offentliggjør treningsdagboken

SE VIDEO: Bestilte VM-sang: Kan denne sende Northug til topps?

SE VIDEO: Northug til svensk journalist i Falun: – Jeg hysjet på deg

SE VIDEO: Falun: Northug med nytt svenske-stikk

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus