Fornøyd Zuccarello sikret nok en Rangers-seier

Det er ikke lenge siden Mats Zuccarello kunne vinke til publikum etter en hjemmeseier mot Toronto Maple Leafs. Søndag sørget han for at Rangers gjentok bragden. Foto: Vincent Carchietta (USA Today / Reuters / NTB scanpix)

Mats Zuccarello scoret det avgjørende målet da New York Rangers slo Toronto Maple Leafs 4-3 på hjemmebane søndag. Etter kampen fikk nordmannen trenerros for innsatsen.

Helt frem til siste spilleminutt var det uvisst om det var gjestene eller vertskapet som måtte se sin seiersrekke brutt. Det sto 3-3 da Zuccarello satte inn kampens siste mål og sørget for at Rangers tok sin niende seier på rad, til glede for hjemmepublikummet i Madison Square Garden i New York.

– Vi har ni på rad nå. Man kjenner det på stemningen. Dette var ikke vår beste kamp, men vi fant nok en gang en måte å vinne på. Det er kjekt, sier Zuccarello til Rangers' hjemmeside.

– Jeg hadde lykken med meg på 4-3-målet. Det kjentes bra å se pucken gå inn, legger nordmannen til om matchvinnerscoringen.

Toronto ledet

Det var på ingen måte gitt at utfallet skulle bli som det ble. Peter Holland sørget for at Toronto fikk det første målet og kunne gå til pause med 1-0 etter første periode.

Andre periode var så vidt blåst i gang da Ryan McDonagh utlignet etter 44 sekunder på en assist fra Zuccarello som viser at den gode perioden han er inne i slett ikke er over. Drøyt 13 minutter senere sørget Derek Stepan for at Rangers gikk i ledelsen, men et par minutter før den andre hvilen, scoret Joffrey Lupul og sørget for at lagene sto likt ved starten av tredje periode.

Den neste scoringen sto Derick Brassard for etter at Zuccarello leverte pucken perfekt fra bak Maple Leafs-målet. Igjen ble gleden kortvarig før Toronto utlignet, denne gangen ved Dion Phaneuf.

Avgjorde

Men til slutt var det altså Zuccarello som fikk avgjøre kampen. Med et snaut minutt igjen på klokken stoppet Jonathan Bernier et svakt skudd fra McDonagh, men «Zucca» plukket opp returen og sørget for at Rangers kunne notere seg for enda en seier. For nordmannen ga søndagens innsats tre nye målpoeng etter 16.52 minutter på isen.

– Zuccarello er utvilsomt i sin beste form om dagen. Han finner stadig en måte å utgjøre en forskjell på i kampene, sier Rangers-trener Alain Vigneault om matchvinneren.