Meny

Falla hadde gjort det samme igjen

Maiken Caspersen Falla jublet over det hun trodde var seier i sprinten på Beitostølen, men selunder senere ble hun disket. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maiken Caspersen Falla ble deplassert fra seieren i søndagens sprint på Beitostølen, men sier at hun ikke vil endre seg foran det neste rennet.

– Jeg ville ha gjort det samme en gang til, så det får være som det er, sa Falla.

Jenta fra Fetsund var uansett den beste mot slutten, men etter deplasseringen gikk seieren til Russlands Natalia Matvejeva med Ingvild Flugstad Østberg på 2.-plass.

Juryen anført av den bestemte TD-en Torbjørn Broks Pettersen mente at Falla skiftet spor ureglementert i en sving.

Spørsmålet om diskvalifikasjon og deplassering kan fort bli et hett samtaleemne gjennom denne skivinteren.

Men så er spørsmålet om den harde linjen som Beito-juryen la seg på, blir praksis når verdenscupen starter.

– Det var vel greit, selv om vi har sett lignende episoder tidligere der det ikke er endt i diskvalifikasjon, sa assisterende landslagstrener Roar Hjelmeset.

– Avgjørelsen er helt i orden, men da må de på en måte legge seg på dette nivået framover også.

– To vinnere ble henholdsvis disket og deplassert i helgen. Er det blitt strengere enn før?

– Ja, og det er helt i orden og veldig bra. Det er greit at det er blitt strengere. Men det blir nok ikke alle plasser det blir like strengt som dette, og det er kanskje andre som kunne ha lagt seg på samme nivå, mente Hjelmeset.

Intet valg

Falla mente at hun ikke hadde særlig valg da hun skiftet spor i svingen.

– Jeg ser jo at jeg ødelegger litt for Ingvild i svingen der, men hva annet skulle jeg ha gjort? Det var enten å kjøre opp i ryggen på Astrid eller inn i Ingvild som jeg ikke ser. Det er en litt vanskelig situasjon når de laget den svingen så brå sammenlignet med tidligere år. De legger litt opp til at det skal bli litt klabb og babb.

Falla vil bruke episoden som ekstra motivasjon fram til verdenscupen i Kuusamo om to helger.

– Det er synd å bli disket. Det jeg gjorde var ikke helt innafor, men det var et uhell. Det var et av de beste rennene jeg har gjort på Beito på tre-fire år. Jeg får bruke dette som ekstra motivasjon til jeg gå verdenscup.

Hindret

Flugstad Østberg mener at hun ble hindret av venninnen Falla.

– Man føler jo veldig at man blir hindret når det er i kampens hete, og du føler det kanskje verre enn det i realiteten er også. Jeg må si at hun kom greit over skiene mine, så jeg blir nok hindret. Om det er disk eller ikke er det ikke opp til meg å avgjøre. Maiken viste at hun var sterk i dag, så det var jo kjedelig at hun ble disket. Men hun vet hva hun er god for likevel, sa Flugstad Østberg.

Jenta fra Gjøvik sluknet mot slutten og slapp Natalia Matvejeva forbi seg. Da ble det for første gang på lenge noe annet enn en norsk vinner i kvinneklassen på Beitostølen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde på slutten. Jeg tenkte kanskje ikke at Maiken skulle bli disket, selv om jeg kunne ha tenkt så langt fram, sa Østberg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus