Hegle Svendsen vurderer å gi seg etter VM i Oslo

Emil Hegle Svendsen kan være på vei mot karriereslutt.
Emil Hegle Svendsen kan være på vei mot karriereslutt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen satser for fullt mot VM i skiskyting i Oslo denne sesongen, men er inne på tanken om å legge opp etter mesterskapet.

30-åringen har hatt en innholdsrik karriere med fire OL-gull og elleve VM-gull. Inn mot sitt første verdensmesterskap på hjemmebane jobber trønderen hardt mot flere medaljer. Etter VM i 2016 kan det derimot være slutt for skiskytteren, skriver NRK.

– Motivasjonen og iveren etter å bli bedre styrer alt. Man må ha det hundre prosent. Gløden og gnisten må være der. Vi får se etter VM om jeg er mett eller om jeg fortsatt har gnisten som jeg har nå, sa Hegle Svendsen til NRK.

Nordmannen tar kun en sesong om gangen. Forrige sesong var mislykket. I VM i Kontiolathi klarte han ikke å forsvare de fire gullene fra Nove Mesto i 2013. Det ble kun en sølvmedalje i de finske skogene. Bare en seier i Østersund var fasiten i verdenscupen.

– Ja (det kan være siste sesong), men det er ikke noe jeg tenker på. Nå er det full gass fram mot VM og sesongen som kommer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus