Christian Mitter: – Sölden vil vise hvor vi står

Alpinistenes landslagssjef Christian Mitter i Sölden i Østerrike hvor verdenscupen i alpint starter lørdag.
Alpinistenes landslagssjef Christian Mitter i Sölden i Østerrike hvor verdenscupen i alpint starter lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Den nye verdenscupsjefen i alpint, Christian Mitter, tar ikke storslalåmåpningen i Sölden for mer enn det er: Et enkeltstående storslalåmrenn.

– Selvsagt vil vi forsøke å vinne og gi alt. Men vi får se hvor vi står, og det er det viktigste med søndagens renn. Det er vel vurderingen akkurat nå, sier Christian Mitter til NTB.

Norge stiller med stjernene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud i spissen for et lag på seks løpere. Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen er dem det stilles størst forventninger til. I tillegg får forholdsvis ferske Rasmus Windingstad og Bjørnar Neteland sjansen.

Oppkjøringen til sesongen har pågått på snøunderlag i lang tid både i Sør-Amerika og Mellom-Europa.

– Vi har hatt en ganske bra samling nå på slutten inn mot rennet her i Sölden, men jeg må innrømme at vi aldri er optimalt forberedt før dette rennet. Det kommer av at vi er så lenge i Sør-Amerika og kjører lite på isbre, forteller Mitter.

Bra utvikling

Christian Mitter tror verken Aksel Lund Svindal eller Kjetil Jansrud kan vinne søndagens sesongåpning, selv om de har utviklet seg bra i storslalåm. Han mener helt klart at de er på riktig vei også i den disiplinen.

– Hvem er det du har mest tro på?

– Marcel Hirscher, he he, nei, det var litt tull ... Av våre løpere er det litt vanskelig å si, for det har variert litt på trening. Forskjellige løpere har vært raske. Aksel (Lund Svindal), Henrik (Kristoffersen) og Rasmus Windingstad har alle vært veldig bra, men ikke på samtidig. Likevel er det Leif Kristian Haugen og Henrik Kristoffersen som har best startposisjon, og det gir jo vanligvis et lite fortrinn. De har det beste utgangspunktet, mener Mitter.

Han forteller at det kommer til å bli både røft og vanskelig oppe på breen, som vanlig, i søndagens renn.

– Vi var her fra torsdag til søndag i forrige uke og fulgte med på prepareringen. De sprøyter på mye vann, og det gjør underlaget urolig og røft. Det blir et vanskelig renn som vanlig, sier verdenscupsjefen.

Et lite sjekkpunkt

Mitter forteller at det selvsagt er viktig å være med i toppen og markere seg fra start i verdenscupen, men han mener at den virkelig åpningen og alvoret ikke starter før med rennene i finske Levi og nordamerikanske Lake Louise (Canada). Det er fortsatt en stund til løperne kjører der.

– Det er først når vi kommer til Finland og Canada at sesongen starter for fullt. Dette rennet er kult. Det er flott at de får det i gang, men dette er likevel bare en enslig storslalåm. Det virkelig startskuddet går i Levi og Lake Louise, forklarer Mitter for NTB.

– Dette rennet her på søndag er mer et lite sjekkpunkt på hvor vi står i storslalåm. Det betyr ikke all verden, legger han til.

Han sier at alle de norske løperne reiser rett hjem til Norge allerede søndag kveld etter sesongåpningen. Slalåmkjørerne reiser til Nord-Finland, Sverige eller blir i Norge og starter oppkjøringen mot Levi 1. november, mens fartsløperne med Jansrud og Svindal i spissen, reiser til Nord-Amerika 8. november.

Personvernpolicy