Meny

Northug mistet seks uker med trening

Petter Northug under Kirkebakken Grand Prix 2015 i Hamar i august. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Petter Northugs trener Stig Rune Kveen sier at langrennsesset mistet seks uker med trening på forsommeren, skriver langrenn.com.

– Det er korrekt at han var ute av trening noen uker i sommer. Det var faktisk snakk om cirka seks uker. Slutten av mai og hele juni røk, sier Kveen.

Northug var tilbake i trening i starten av juli, og siden har sesongoppkjøringen gått som normalt.

Les også: Langrennsjentene vil ikke ha flere mesterskap

Det er ikke fastslått hva som satte 29-åringen ut av spill.

– Det var litt mystisk, men det må nok ha vært et virus. Kroppen var helt avslått, Det ble grundig sjekket, men de fant ikke noe konkret. Petter rapporterte at det var ganske likt den følelsen han hadde høsten før Sotsji. Da var han også satt ut av virus, sier Kveen.

Les også: Northug starter egen TV-kanal

Med tanke på vinteren skal det ikke være noen fare. Foreløpig har Northug heller ikke skrevet under noen landslagsavtale for kommende sesong.

– Han har et godt grunnlag fra tidligere år og fjoråret, og han kom veldig godt ut av dette. Som vi har sett i det siste har kroppen vært bra. Han har gjort en god jobb i etterkant. Tester og konkurranser har vist at han er der han skal være, sier han.

Etter planen stikker Northug på høydesamling i Val Senales neste uke.

Les også: – Møtet var positivt

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus