Storebror Bø frykter ikke nytt avbrekk

kiskytterne Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen under et testrenn på rulleski i Holmenkollen mandag. Testrennet gikk i løypene til VM i skiskyting 2016.
kiskytterne Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen under et testrenn på rulleski i Holmenkollen mandag. Testrennet gikk i løypene til VM i skiskyting 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sykdom har skapt mye trøbbel for Tarjei Bø, men foran VM-sesongen er 27-åringen trygg på at han vil takle et eventuelt nytt avbrekk.

Skiskytteresset har en nærmest perfekt treningssommer bak seg. Mandag var han klart best av samtlige da landslaget testet formen i VM-løypene i hovedstaden. Den slags gir selvtillit.

Nå handler alt om å opprettholde det solide treningsarbeidet og framfor alt å holde seg frisk. Det siste har ikke alltid vært 27-åringens sterkeste side. Storebror Bø har de siste sesongene vært rammet av sykdom på ubeleilige tidspunkter – som i oppkjøringen til OL i Sotsji i 2014.

Skulle uhellet være ute igjen, er landslagsløperen trygg på at det lar seg håndtere.

– Sykdom kan komme, men nå er jeg bra rustet og har et godt grunnlag. Det er aldri ideelt på bli syk, men jeg har etter hvert blitt mer voksen og taklet mange sånne avbrekk, sier han til NTB.

– Jeg har kontroll på hvordan jeg skal løse det, og jeg har fått veldig selvtillit på akkurat det. Jeg vet akkurat hva jeg skal gjøre, og det er en bra hemmelighet, tilføyer 27-åringen med et smil.

Økte treningsdoser

Foran den kommende vintersesongen har han trent mer enn noen gang. Både i juni, juli og august fant mer enn 100 treningstimer veien til treningsdagboka. Det er formidabelt.

– Det har gitt bra effekt. Du kan bare gjøre sånt hvis kroppen fungerer og henger med hele veien. Det gjelder å holde seg frisk og rask, og det har jeg klart, fastslår Bø.

– Jeg har respondert bra på treningen, og dermed har jeg kunnet opprettholde de store treningsmengdene. I tillegg har jeg vært bevisst på å justere hele veien. Det er ofte dette som er den kritiske perioden, så det er viktig å klare å ta pauser også.

27-åringen fryktet ikke at kroppen skulle protestere på økningen i treningsmengde.

– Jeg har kanskje økt 10 prosent fra i fjor sommer. Det er en del, men jeg har lyttet til kroppen hele veien og testet den regelmessig for å være sikker på at den henger med i svingene. Så lenge den gjør det, er det bare å kjøre på, fastslår storebror Bø.

Kjente på VM-følelsen

Mandagens testrenn ble en ny bekreftelse på at han har gjort mye riktig.

– Det var et ganske bra løp, som hadde holdt høyt opp i verdenscupen. Jeg kan ikke si noe annet enn at det var veldig bra fysisk. To bom på standplass er i tillegg akkurat innenfor. Skal du ta VM-gull, må du nok ha én mindre, så det hadde kanskje blitt bronse igjen, ler Bø, som kom hjem fra sist sesongs verdensmesterskap i Kontiolahti med fire bronsemedaljer.

Nå er det VM i Holmenkollen i begynnelsen av mars som gjelder. Mandagens testrenn ble nyttig i så måte.

– Jeg tenker en del på det. Kanskje ikke når jeg kjører mye mengdetrening, men på økter som denne tenker jeg mye på det i forberedelsene. Jeg prøver å forberede meg litt på hvordan jeg skal gjøre ting til vinteren, sier Bø.

– Det er bra å legge litt ekstra press på seg selv. På vinteren handler det ofte om å dempe presset, mens på sommeren er det bra å finne fram og kjenne på følelsen av å skulle skyte om et VM-gull, smiler han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus