Northug starter egen TV-kanal

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug har de siste ukene jobbet med å få på plass sitt eget TV-konsept. Fredag lanseres kanalen, som omtales som en digital videoblogg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mye man vil formidle. Og jeg tror vi har mange spennende tanker å dele med folket. Da tenker jeg ikke bare på langrennstips og teknikkvideoer, men vi ønsker også å komme med litt humor. Gi et innblikk i hvordan min hverdag er, sier Northug til VG.

TV-konseptet blir tilgjengelig på nett, og Northug skal selv lansere det fredag. Da gjester skistjernen TV 2-programmet «Senkveld med Thomas og Harald».

– Petter har både hatt en blogg og dokumentaren «Sirkus Northug» gående. Nå slår vi de sammen og lanserer «Northug TV» som en digital videoblogg. Tanken er at han kan nå publikummet sitt 24/7, sier Northugs manager Are Sørum Langås til avisen.

Les også: Northug og skiforbundet har avtalt møtetid og sted

Talkshow

Publikum kan vente seg mye forskjellig av kanalen fremover, og blant annet har Northug et eget talkshow der han reiser rundt med to klappstoler og intervjuer kjente og ukjente mennesker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt har han blant annet snakket med statsminister Erna Solberg.

– – Dette er morsomt å jobbe med, fordi formatet i seg selv er nytt og uprøvd. Det er et medieprodukt som er bygget rundt en profil som allerede har et stort publikum på sosiale medier. Det er nok ikke mange andre her til lands som kunne ha fått til dette, sier Anders Sæther i Globus Media, som samarbeider med Northug om prosjektet, til adressa.no.

Treningsmetoder

På kanalen, som har fått navnet Northug TV, deler hovedpersonen blant annet treningstips med seerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg bretter ut hemmelighetene min fordi det er på tide at vi får opp nye stjerner. Det kommer noen hemmeligheter som det kanskje har vært tøft å dele, men jeg ser bare etter hvert positivt på at folk skal lære av meg, sier Northug til VG.

Til avisen understreker Sørum Langås at lanseringen av et nytt prosjekt ikke vil ta bort fokuset fra langrenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når han definerer at han har tid og overskudd til «Northug TV», så vil han gjøre det. Treningen og skikarrieren går uansett først, sier manageren.

Konflikt

Ti-tolv personer skal ha jobbet med kanalen de siste ukene, samtidig som at Northug selv har vært i konflikt med Norges Skiforbund om mulig verdenscupdeltakelse denne sesongen.

Torsdag fikk NTB bekreftet at Northug og skiforbundet skal møtes igjen om kort tid til samtaler. Når og hvor møtet finner sted, er imidlertid ukjent.

– Petter ønsker en ryddig dialog direkte med skiforbundet og ikke gjennom mediene. Det er bakgrunnen for ønsket om ikke å oppgi tid og sted for møtet, skriver manageren i en SMS.