Northug og skiforbundet har avtalt møtetid og sted

Petter Northug er blitt enig med skiforbundet om et møte en av de nærmeste dagene, men ønsker ikke å fortelle hvor eller når møtet skal finne sted. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Petter Northug er blitt enig med skiforbundet om et møte en av de nærmeste dagene, men ønsker ikke å fortelle hvor eller når møtet skal finne sted. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Norges Skiforbund og Petter Northug er omsider blitt enige om en møtedag. Etter ønske fra Northug og hans team, blir ikke tid og sted offentliggjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det eneste jeg kan si er at møtet kommer til å finne sted en av de nærmeste dagene. Etter ønske fra Northug og hans folk kan jeg ikke si noe mer om når eller hvor, sier informasjonssjef Espen Graff i skiforbundet til NTB.

Han sier at skiforbundet vil komme med den nødvendige informasjonen etter at møtet er gjennomført. Det er generalsekretær Stein Opsal, skipresident Erik Røste og lederen av langrennskomiteen Torbjørn Skogstad som skal møte fra forbundet.

Det er foreløpig ikke kjent hvem Petter Northug vil ha med seg til dette møtet.

Bakgrunn: Ski­for­bun­det har invitert til møte – Northug takker ja

Ryddig dialog

Northug-manager Are Sørum Langås bekrefter i en SMS til NTB at partene er blitt enige om å møtes i nær fremtid.

– Petter ønsker en ryddig dialog direkte med skiforbundet og ikke gjennom mediene. Det er bakgrunnen for ønsket om ikke å oppgi tid og sted for møtet, skriver manageren.

Les også: Northug starter egen TV-kanal

Skiforbundet har tidligere understreket at det ikke er snakk om noe forhandlingsmøte. Alt tyder på at partene vil forklare hva de mener og hvor de står.

Fra flere hold er det understreket at skiforbundet ikke har mer å gi i denne saken. Petter Northug er forespeilet en avtale med forbundet på lik linje med den han underskrev og godtok i fjor.

Les også: Omdøm­me­eks­pert: – Ver­dens­cup uten Northug er like utenkelig som 17. mai uten kongen

Mot enighet?

Da Northug ikke underskrev den avtalen han var forelagt innen den fristen skiforbundet hadde satt, ble det for et par uker siden gjort klart fra forbundets side at han ikke ville få tillatelse til å gå verken verdenscup eller Tour de Ski kommende sesong.

Samtidig ga skiforbundet uttrykk for at det ikke var mer å snakke om. Northug gikk da ut med et brev til forbundet der han ba om et møte. Han ga også uttrykk for at han gjerne vil konkurrere med flagget på brystet også til vinteren.

Flere eksperter ga uttrykk for at Northug kommer til å gå både verdenscup og Tour de Ski fordi både han og alle andre ønsker det. Alt tyder på at han kommer til å godta det avtaleutkastet skiforbundet tidligere har forelagt ham.

Les også: – Det kommer ikke på tale å gi ski­lø­pe­ren mer frihet

Personvernpolicy