Johaug snart tilbake for fullt

Therese Johaug er snart tilbake i trening for fullt etter fingerbruddet i begynnelsen av september.
Therese Johaug er snart tilbake i trening for fullt etter fingerbruddet i begynnelsen av september. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det norske langrennsesset Therese Johaug har så vidt begynt å trene med to staver. Dermed er det ikke lenge til hun er tilbake i en nærmest normal treningshverdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det går bra med hennes progresjon i treningen. Hun har i det siste begynt å bruke to staver igjen. Hun kunne startet med det tidligere, men hun har valgt å ta det litt mer forsiktig til å begynne med, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

27-åringen var uheldig to ganger i løpet av sommeren. Begge gangene endte det med fingerbrudd. Først på venstrehånden etter en rulleskiøkt i Seiser Alm i juli. En og en halv måned senere gikk det ut over den høyre etter et fall på løpetur i Livigno.

Hun har siden gått med en støtteskinne på høyrehånden, og dermed ikke fått trent på rulleski som sine lagvenninner. Hun har derimot fått brukt joggeskoene flittig.

Til helgen samles landslagsjentene på Kvitfjell. Planen er at Johaug skal være med på de fleste øktene.

Også Marit Bjørgen vil være til stede på deler av samlingen i Gudbrandsdalen. Det er den første samlingen i sesongoppkjøringen hvor ikke Bjørgen er med for fullt.

– Marit blir med noen dager på Kvitfjell, bekrefter Kristiansen.

Bakgrunn: Johaug må bruke skinne i tre-fire uker etter nytt brudd

Termin i desember

Bjørgen har termin i desember. Hun og samboer Fred Børre Lundberg venter en sønn.

Med Bjørgen ute har de øvrige norske landslagsløperne har en gyllen mulighet til å ta steget ytterligere oppover resultatlistene.

Langrennssesongen er uten mesterskap denne vinteren. De største begivenhetene ved siden av de mange verdenscuprennene, blir Tour de Ski og Tour du Canada.

Les også: Landslagstrener om Johaug-brudd: – Man rister jo litt på hodet

Therese og Hedi

– Med tanke på resultatene forrige sesong vil nok Therese (Johaug) og Hedi (Weng) bli de løperne vi må stole mest på. Det er derimot andre på laget som har gjort framskritt og trent godt i løpet av sommeren, sier Kristiansen, uten å nevne navn.

Løpere som Martine Ek Hagen og Ragnhild Haga hadde begge sine gjennombrudd forrige sesong. Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen var med helt i toppen i enkelte renn.

Les også: Johaug reagerte på trusespørsmål

Personvernpolicy