Meny

Ny norsk sportskanal fra 3. september

Sportssjef Jan-Erik Aalbu i Discovery-gruppen kan presentere nok en sportskanal, som starter sendingene 3. september. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Eurosport Norge er siste tilskudd på tv-skjermen for sportsinteresserte nordmenn. Discovery-kanalen starter sendingene 3. september.

Kanalen har blant annet sikret seg rettighetene til 2016-OL i Rio de Janeiro.

– Da jeg begynte å jobbe i Discovery-gruppen, hadde vi én rettighet og to personer som jobbet med sport. I dag har vi en egen sportskanal, vi har OL og er hjemmebane for det norske fotballandslaget. Det føles litt som å ha signert for Vålerenga og så plutselig være manager for Barcelona, sier sportssjef i Discovery-gruppen, Jan-Erik Aalbu.

Første sending på den nye kanalen blir EM-kvalifiseringskampen mellom Aserbajdsjan og Kroatia. Kanalen har også sikret seg rettighetene til tysk Bundesliga, PGA-touren og ishockey-VM i 2016 og 2017, samt den nordamerikanske toppserien i fotball (MLS).

– Målet vårt er å fylle opp sendeflaten med mest mulig sport tilpasset det norske tv-publikumet, sier Aalbu.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus