Northug viste spurtform i Sandnes

Petter Northug takket Alexander Kristoff for seieren i Sandnes fredag. Foto: Anders Minge / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix
Petter Northug takket Alexander Kristoff for seieren i Sandnes fredag. Foto: Anders Minge / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix

Petter Northug gikk til topps på 15 kilometer fellesstart på rulleski under Blinkfestivalen fredag. 29-åringen vant spurten.

Northug har ladet opp til festivalen med kjendiskamp i fotball i Norway Cup onsdag, et mislykket løp i Lysebotn opp torsdag og syklet tur med Alexander Kristoff før rennet fredag. Da sykkelturen med den sterke spurteren på sykkel var over, vant han rulleskirennet etter spurt.

– Ute å trente med Kristoff i formiddag. Fikk noen tips av han som fungerte i spurten. Moro å gå i Sandnes, sa Northug etter målgang.

VM-kongen fra i vinter vant foran Sindre Sætre Hammerlund og Martti Jylhäe. Trønderen skal også i aksjon lørdag.

Udnes Weng overrasket

I kvinneklassen var det Barbro Kvåle som var sterkest i spurten. På fellesstarten over 10 kilometer kunne ikke landslagsløperne Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg hamle opp med verken Kvåle eller Lotta Udnes Weng.

Sistnevnte overrasket med å havne på annenplass. 18-åringen ble så vidt slått av Kvåle.

– Overraskende. Hadde ikke trodd dette. Aldri prestert så bra mot seniorene før, sa Weng.

Fourcade vant

I fellesstarten i skiskyting var den franske stjernen Martin Fourcade som gikk til topps. Franskmannen bommet kun på ett av tjue skudd, men Tarjei Bø gikk rask i sporet og var kun ett sekund og åtte tideler bak. Han bommet fem ganger. Lars Helge Birkeland ble nummer tre.

Også i kvinneklassen ble det fransk seier. Justine Braisaz skjøt best og gikk raskest. Det førte til seier med fem sekunder på Fanny Welle Strand-Horn. Ekaterina Yurlova kom på tredjeplass. Tiril Eckhoff røk ut i kvalifiseringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus