Northug viste spurtform i Sandnes

Petter Northug takket Alexander Kristoff for seieren i Sandnes fredag. Foto: Anders Minge / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix
Petter Northug takket Alexander Kristoff for seieren i Sandnes fredag. Foto: Anders Minge / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix

Petter Northug gikk til topps på 15 kilometer fellesstart på rulleski under Blinkfestivalen fredag. 29-åringen vant spurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug har ladet opp til festivalen med kjendiskamp i fotball i Norway Cup onsdag, et mislykket løp i Lysebotn opp torsdag og syklet tur med Alexander Kristoff før rennet fredag. Da sykkelturen med den sterke spurteren på sykkel var over, vant han rulleskirennet etter spurt.

– Ute å trente med Kristoff i formiddag. Fikk noen tips av han som fungerte i spurten. Moro å gå i Sandnes, sa Northug etter målgang.

VM-kongen fra i vinter vant foran Sindre Sætre Hammerlund og Martti Jylhäe. Trønderen skal også i aksjon lørdag.

Udnes Weng overrasket

I kvinneklassen var det Barbro Kvåle som var sterkest i spurten. På fellesstarten over 10 kilometer kunne ikke landslagsløperne Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg hamle opp med verken Kvåle eller Lotta Udnes Weng.

Sistnevnte overrasket med å havne på annenplass. 18-åringen ble så vidt slått av Kvåle.

– Overraskende. Hadde ikke trodd dette. Aldri prestert så bra mot seniorene før, sa Weng.

Fourcade vant

I fellesstarten i skiskyting var den franske stjernen Martin Fourcade som gikk til topps. Franskmannen bommet kun på ett av tjue skudd, men Tarjei Bø gikk rask i sporet og var kun ett sekund og åtte tideler bak. Han bommet fem ganger. Lars Helge Birkeland ble nummer tre.

Også i kvinneklassen ble det fransk seier. Justine Braisaz skjøt best og gikk raskest. Det førte til seier med fem sekunder på Fanny Welle Strand-Horn. Ekaterina Yurlova kom på tredjeplass. Tiril Eckhoff røk ut i kvalifiseringen.

Personvernpolicy