Northug hevder formen er dårlig

Petter Northug pratet villig om seieren i kjendiskampen på Ekebergsletta, men ville si minst mulig om langrennsformen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den har ikke vært altfor bra, sa Northug kort da han fikk spørsmål om hvordan formen hadde vært under høydeoppholdet i juli.

29-åringen var hemmelighetsfull og lite snakkesalig da han gikk forbi pressekorpset som ventet etter kjendiskampen på Ekebergsletta. Da han fikk spørsmål om høydesamlingen, svarte Northug:

– Det var fint. Jeg har bare trent rolig.

– Ikke noe farlig

Petter og broren Even kom rett fra høyden til skrikende fans og veldedighetskamp onsdag. Mens storebror ville si minst mulig om langrennstreningen, var lillebror-Northug mer snakkesalig.

– Petter er i grei treningsform. Han ble litt sliten etter en tøff treningsperiode, men det har han blitt før og, sa Even Northug til NTB.

I slutten av juni omtalte Dagbladet Northugs formsvikt for en «kollaps», men Even bedyrer at det ikke har vært noe galt med storebroren.

– Det er noe som pleier å skje hver sesong. Det er ikke noe farlig, sa 19-åringen.

– Utestengt fra landslaget

Northug viste i hvert fall at rykket og løpsstyrken var på plass da han og UNICEF vant 2-0 over brødrene Tomas og Even på Mot-laget.

– Det var ikke noe god fotballprestasjon her. Lagmessig var det bra, resultatet lyver ikke. Jeg følte ikke at jeg var den som sto i spissen for at vi vant 2-0, sa Northug til TV 2 etter kampen.

– Kan det være aktuelt å gå fra skilandslaget til fotball-landslaget?

– Nei, jeg er utestengt av alt som heter landslag, svarte Mosvik-løperen humoristisk.

Høgmo imponert

Landslagssjef i fotball, Per-Mathias Høgmo, var blant de mange skuelystne på regntunge Ekeberg. Han lot seg imponere over langrennsstjernens spill.

– Petter har ok touch til å være langrennsløper. Han har et godt steg. Jeg så det berømte «Northug-rykket» ved et par anledninger her nå, sa en blid Høgmo til NTB.

Northug skal sammen med langrennseliten delta i blinkfestivalen de kommende dagene. Da får man trolig et svar på om VM-kongen har nivået inne. (©NTB)

Personvernpolicy