Northug hevder formen er dårlig

Petter Northug pratet villig om seieren i kjendiskampen på Ekebergsletta, men ville si minst mulig om langrennsformen.

– Den har ikke vært altfor bra, sa Northug kort da han fikk spørsmål om hvordan formen hadde vært under høydeoppholdet i juli.

29-åringen var hemmelighetsfull og lite snakkesalig da han gikk forbi pressekorpset som ventet etter kjendiskampen på Ekebergsletta. Da han fikk spørsmål om høydesamlingen, svarte Northug:

– Det var fint. Jeg har bare trent rolig.

– Ikke noe farlig

Petter og broren Even kom rett fra høyden til skrikende fans og veldedighetskamp onsdag. Mens storebror ville si minst mulig om langrennstreningen, var lillebror-Northug mer snakkesalig.

– Petter er i grei treningsform. Han ble litt sliten etter en tøff treningsperiode, men det har han blitt før og, sa Even Northug til NTB.

I slutten av juni omtalte Dagbladet Northugs formsvikt for en «kollaps», men Even bedyrer at det ikke har vært noe galt med storebroren.

– Det er noe som pleier å skje hver sesong. Det er ikke noe farlig, sa 19-åringen.

– Utestengt fra landslaget

Northug viste i hvert fall at rykket og løpsstyrken var på plass da han og UNICEF vant 2-0 over brødrene Tomas og Even på Mot-laget.

– Det var ikke noe god fotballprestasjon her. Lagmessig var det bra, resultatet lyver ikke. Jeg følte ikke at jeg var den som sto i spissen for at vi vant 2-0, sa Northug til TV 2 etter kampen.

– Kan det være aktuelt å gå fra skilandslaget til fotball-landslaget?

– Nei, jeg er utestengt av alt som heter landslag, svarte Mosvik-løperen humoristisk.

Høgmo imponert

Landslagssjef i fotball, Per-Mathias Høgmo, var blant de mange skuelystne på regntunge Ekeberg. Han lot seg imponere over langrennsstjernens spill.

– Petter har ok touch til å være langrennsløper. Han har et godt steg. Jeg så det berømte «Northug-rykket» ved et par anledninger her nå, sa en blid Høgmo til NTB.

Northug skal sammen med langrennseliten delta i blinkfestivalen de kommende dagene. Da får man trolig et svar på om VM-kongen har nivået inne. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus