Ser for seg et hockeyliv etter karrieren:

Tollefsen vil ikke bli trener

Ole-Kristian Tollefsen under ishockeylandslagets trening i Cez Arena i Ostrava.
Ole-Kristian Tollefsen under ishockeylandslagets trening i Cez Arena i Ostrava. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ole-Kristian Tollefsen (31) utelukker ikke at han blir i hockeymiljøet etter at han er lagt opp, men slik det ser ut nå blir det neppe som klubbtrener.

Egentlig er det litt merkelig, for en skulle kanskje tro at en spiller med hans personlighet ville ha passet perfekt til trenerrollen med de holdningene som Norges kaptein representerer både på og utenfor isen.

– Nei, jeg drømmer ikke om å bli trener. Det er i hvert fall slik jeg tenker nå. Jeg har mer lyst til å være med å utvikle spillere. Jeg kan heller være en sånn type trener som jobber for eksempel på Wang eller NTG eller noe sånt. Det tror jeg passer best for min type rolle. Men man vet aldri.

– Men det blir vel ikke lett å glemme ishockey sånn over natta?

– Jeg har en viss kompetanse, har vært med lenge og har opplevd mye. Jeg ser for meg at det kan bli mer hockey også etter at karrieren er over. Jeg tror det blir vanskelig å legge opp helt når man har holdt på så lenge som jeg har gjort og er så glad i idretten som jeg er, sa Tollefsen da NTB snakket med ham tirsdag formiddag.

Tollefsen var ikke med på treningen. Han valgte å hvile kroppen etter harde dager og tre tøffe kamper i elite-VM i ishockey, og som alle endte med tap.

Onsdag venter ny kamp mot Slovakia.

– Åj ... så lenge jeg har lyst. Nei, da. Det er klart at det er en tanke det også. Du har i bakhodet hvor mange år til du kan holde det gående. Jeg har spilt på høyt nivå, og jeg har lyst til å fortsette å holde et høyt nivå. Forhåpentlig snakker vi om lenge.

Les også: Tollefsen frikjent for drapstrusler

– Er det mer krevende å holde kroppen ved like når du er blitt eldre?

– Jo eldre man blir, jo lengre tid tar det å komme tilbake etter skader. Med min spillestil så blir det en del skader, og det er klart at det tar på kroppen, sier den innsatsfylte backen.

– Ja, både jeg og familien trives veldig bra i Karlstad som by og i Färjestad som forening. Det er der jeg vil være. Det var egentlig aldri snakk om noe annet. Jeg ville gå ned i lønn og sørge for at vi kan hente inn flere spillere rundt som gjør at vi vinner.

– Det blir vel ekstra press fra omgivelsene etter at dere ikke lyktes så bra sportslig denne sesongen?

– Nei, det er ikke så mye det. Jeg har mer tro på at det er vi spillere og trenere i klubben som setter kravene og som ønsker at vi skal bli bedre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden