Mikkelsen vant Rally Polen

I dag tok Andreas Mikkelsen i sin Volkswagen Polo R VM-seieren i Rally Poland.
I dag tok Andreas Mikkelsen i sin Volkswagen Polo R VM-seieren i Rally Poland. Foto: Nikos Mitsouras / EPA

Den norske rallyføreren Andreas Mikkelsen (Volkswagen) tok sin andre VM-seier i karrieren da han vant Rally Polen søndag.

– Vi jobbet så hardt hele helgen. Vi ga alt. Det var en krig på den nest siste etappen, og til slutt handlet det om flaks. Dette er en helg jeg aldri vil glemme, sa Mikkelsen etter målpassering.

Volkswagen-føreren var 21,3 sekunder bak ledende Ott Tänak fra Estland før søndagens fire avsluttende etapper, men etter at Tänak fikk en punktering på den nest siste etappen og tapte over 40 sekunder, var nordmannen i suveren ledelse.

– Jeg var lei meg på hans vegne. Derfor sa jeg før den siste etappen at jeg vet hvordan han har det. Det var det samme som skjedde med meg i Sverige, påpekte Mikkelsen.

Les også: SUV til 236 tusenlapper

Mikkelsen hadde ingen problemer med å forsvare ledelsen før den siste etappen, og vant dermed sin andre VM-seier i karrieren. Den første kom i Spania i oktober i fjor.

27-åringen endte til slutt 26,2 sekunder foran Tänak, og avanserer til 2. plass i VM-sammendraget. Mikkelsens teamkamerat i Volkswagen, Sebastian Ogier leder. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus